Umeå City på besök

Det är redan femte året i rad som Blue Fox och Umeå Citys herrlag möts i träningsmatcher före serieinledningen. Man kan därmed konstatera att det har blivit en tradition att de två lagen spelar mot varandra. Årets drabbningar kommer att gå av stapeln inkommande helg med start på lördag kväll kl. 18.00.

Får vi se denne man spela i helgens matcher mot Umeå City?
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Umeå City spelade ännu förra säsongen i Svenska Superligan, men laget degraderas efter säsongen och kommer under inkommande säsong att spela i Allsvenskan Norra som motsvarar Divari i Finland. Umeå slutade näst sist i Superligan, men var bara tre poäng ifrån att klara sig kvar. Bästa poängplockare i laget under förr säsongen var Erik Nilsson med poängen 19+13=32 på 27 matcher. Tvåa var Peter Reinholdt med 18+14=32 poäng på 27 matcher och trea var Erik Forsgren med 13+15=28 poäng på 23 matcher. Alla de tre verkar finnas kvar i laget så man har inte försvagats nämnvärt. På backsidan har däremot Thomas Holmgren lämnat för lokalkonkurrenten IBK Dalen.

Blue Fox har inlett försäsongen hyfsat med att vinna mot division 2-laget Toholammin Urheilijat och med två förluster mot ligalaget OLS. Så småningom borde dock spelarna hitta sina rätta positioner. Det stora frågetecknet i Blue Fox är vem som ska fylla tomrummen efter Tommi Ahola som förra säsongen gjorde 26 mål och Janne Karvonen som gjorde 25 mål. Det är 51 mål som någon annan nu måste stiga fram och producera. Det påtänkta SPV-lånet Jari Hankkio har ännu inte synts till i Blue Fox-dräkten, men han skulle vara en tacksam förstärkning. Hankkio var förra säsongen bäste poängplockare i SPV:s A-juniorlag med 69+25=94 poäng på 21 matcher och han lär ha en grym bössa. Meningen var att Hankkio skulle ha spelat med Blue Fox redan förra helg i matcherna mot OLS, men han fick vristproblem efter SPV:s match mot OLS på fredagen och var därför tvungen att avstå.

Det tredje laget som delta i helgens matcher är Merikoski SBT från Uleåborg. Merikoski är nykomlingar i Divari efter att man tog steget upp från division 2. Laget är en ny bekantskap för oss, men lag från Uleåborg brukar vara bollskickliga.

Finns det något bättre sätt att avsluta kulturveckan och Juthbackamarknaden än med en innebandyturnering? Det kommer att bjudas på högklassig och fartfylld innebandy i Stjärnhallen under helgen. Till lördagens match mot Umeå City är inträdet 5 €. Till söndagens matcher är det gratis inträde. Välkommen på innebandy!

Matchprogram

Lördag 18.8
kl. 18.00 Blue Fox – Umeå City 5€

Söndag 19.8
kl. 10.00 Blue Fox – Umeå City
kl. 14.00 Umeå City – Merikoski SBT
kl. 17.00 Blue Fox – Merikoski SBT