Ligalaget OLS i Stjärnhallen

På lördag kommer OLS från Uleåborg på besök till Stjärnhallen för att spela två matcher mot Blue Fox herrar. OLS var överlägsna serievinnare i förra säsongens Divari och tog steget rakt upp till Salibandyliiga. På 26 matcher blev det 22 vinster och endast 4 förluster. Nu står laget inför en ny utmaning att hållas kvar i Salibandyliiga.

Bilden är från förra säsongens möte mellan Blue Fox och OLS.
Foto: Glenn Hägg


När vi kontaktar OLS tränaren Jarmo Härmä berättar han att laget är så gott som intakt från förra säsongen. – Vår enda förlust är lagkaptenen Tapio Ala-Rautalahti som flyttat tillbaka till sina hemtrakter i Parkano. Tyvärr är Tapio en rätt så stor förlust för oss, men vi får klara oss utan honom.

- På plussidan har vi bröderna Lindgren, Jukka och Pekka, som återvänder till sina hemtrakter efter två säsonger i Salibandyliiga med Lovisa Tor. Som nykomling kan vi också nämna framtidslöftet Valtteri Parviainen född 1994 som lyfts upp i ligatruppen. Parviainen kommer däremot inte med till Nykarleby eftersom han samtidigt deltar i Pohjola Cup i Eerikkilä.

Blue Fox och OLS möttes två gånger i seriespelet under förra säsongen och lagen delade broderligt på poängen. I den första matchen i Uleåborg vann Blue Fox med 9-8 efter en förlängning där lagkapten Kim Nyström kunde avgöra matchen med endast 7 sekunder kvar. Lagen möttes också i slutomgången och då kunder OLS utgå som vinnare med 9-7, men den matchen saknade betydelse eftersom OLS redan hade säkrat avancemang och Blue Fox inte längre hade någon chans till kvalplats.

Det blir två mycket intressanta matcher som spelas i Stjärnhallen på lördag. Den första matchen startar kl. 13.00 och den andra matchen börjar kl. 16.00. Inträdet är gratis till båda matcherna. Välkommen på match!