Förlust i första ligakvalmatchen

OLS kunde vinna den första ronden i ligakvalet med 6-4. Matchen avgjordes i den andra perioden som OLS vann med 5-1. Blue Fox hade problem med uppspelen och spelade inte tillräckligt uppoffrande i försvaret.

Markus Åbb tror att Blue Fox kan vända och vinna matchserien mot OLS.

Period 1

OLS inledde matchen sin vana trogen med hög press. Blue Fox fick problem med både sina uppspel och sina snabba spelvändningar. Oftast fastnade spelvändningarna i mittzon för Blue Fox. Vid tiden 4.03 blev Timo Kukkonen utvisad för spel med handen. Blue Fox fick därmed möjlighet att spela i numerärt överläge. Blue Fox hann bara rulla bollen i 13 sekunder innan följande OLS spelare åkte ut. Antti Nieminen blev utvisad för liggande spel. Blue Fox fick därmed möjligheten att spela 5 mot 3. Vid tiden 4.46 kunde Johnny Ojala panga in 1-0 från vänsterkanten på pass av Jori Isomäki. Blue Fox kunde därmed fortsätta att spela 5 mot 4, men kunde inte utnyttja det läget. Vid tiden 13.16 kunde första femman bjuda på riktigt klapp-klapp spel. Ojala spelar ut bollen till vänsterkant där Kim Nyström stormar fram och passar in bollen i slottet där Tommi Ahola kan peta in bollen i tomt mål. Vid tiden 15.12 blev Jori Isomäki utvisad för liggande spel efter att han gick ner med båda knäna i golvet för att täcka ett inspel framför mål. Blue Fox spelade bra i numerärt underläge, men precis när Isomäki kunde komma in från utvisningsbåset fick OLS in bollen i mål. Antti Nieminen slår in en målvaktsretur vid tiden 17.15, Iiro Moilanen står för det första skottet. Blue Fox har ännu en chans att utöka sin ledning när Tommi Ahola får ett bra skottläge i slottet vid tiden 18.53.

Period 2

I början av den andra perioden hänger en kvittering för OLS i luften. Laget pressar och stressar Blue Fox till misstag. Vid 28.55 kommer Blue Fox i en bra kontring. Jori Isomäki spelar fram Johnny Ojala på vänstra kanten, men istället för skjuta själv väljer han att ännu försöka hitta Tommi Ahola på andra kanten och då kan OLS bryta. Vid 33.12 kan OLS kvittera. Ville Oksa skjuter ett skott från backplats och denna gång är Niko Kvist först på returen. Vid tiden 33.36 blir Tobias Brännbacka utvisad för farligt spel. OLS utnyttjar läget när Harri Naumanen passar från det offensiva högra hörnet till bortre stolpen där Petri Rantala slår in 2-3 vid tiden 35.02. Vid tiden 36.38 kommer nästa kalldusch när 16-årige Petro Rautio får en höjdboll i slottet. Rautio slår till på volley och bollen går via golvet upp i krysset. Niko Kvist antecknas för framspelningen. Redan i det följande bytet kan Blue Fox reducera. Ronnie Ludén får bollen längs med vänsterkanten, han avancerar några steg och prickar in bollen i det bortre krysset. Petteri Toivola får passningspoängen. Vid tiden 38.37 skjuter Antti Nieminen ett skott från backplats ute till höger. Bollen ser ut att ta på en Blue Fox-spelare och ställer Enlund i målet. Olli Tornberg står för passningen. Vid tiden 39.50 kan Ville Oksa ännu trycka in 3-6 från närhåll på pass av Petro Rautio.

Period 3

Blue Fox får en pangstart i den tredje perioden när laget tilldöms en straff efter 24 sekunder. Johnny Ojala tar hand om straffen. Ojala väljer att dra Erkki Pasanen i OLS-målet och ett tag ser det ut som om han tappar kontrollen över bollen, men han lyckas lyfta den med en backhand över Pasanen. Blue Fox väljer att pressa OLS mycket högre i den trejde perioden och det skapara mera chanser för laget. Vid tiden 50.45 blir både Mikael Nyvall och Jari Karjalainen utvisade för falrigt spel. Blue Fox skapar bra lägen i spel 4 mot 4 genom Nyström, Ojala och Pahkakangas. Vid tiden 55.54 blir Olli Tornberg utvisad för slag på klubba. Blue Fox kan inte utnyttja det numerära överläget. Matchuret har nått fram till 58.35 när Blue Fox tar ut målvakten. Vid följande spelavbrott vid tiden 58.57 tar Blue Fox time out och spelar med 6 utespelare mot 5 resten av matchen. Tyvärr får Blue Fox inga fler mål och matchen slutar 4-6 till OLS. Niko Kvist belönas i OLS och Jarno Pahkakangas i Blue Fox.

Matchkommentarer

Som tur är det ny match imorgon säger Markus Åbb direkt efter matchen. I andra perioden var det fullständigt kaos för oss. Vi har släppt in 11 mål i andra perioden i de två senaste matcherna. Att vi gör det på hemmaplan är ännu mera oroväckande. Trots det vann vi första och andra perioden och spelar vi lika som de perioderna så har jag en känsla av att den här matchserien är vår. Jag vet inte vad som var problemet i andra perioden, om det var överladdning. Det kändes som att motståndaren sprang ifatt oss varje gång vi försökte gå framåt med bollen. Det blev för korta anfall av oss. Det är svårt att spela när vi låter motståndaren ha bollen 80 procent av tiden, men vi har ny chans imorgon. Vi måste bättra på spelet framför eget mål och rensa bättre. Inför tredje perioden försökte vi peppa laget med att lyfta upp huvudet och visa gladare miner på plan.