Sköna poäng från Villmanstrand

Blue Fox åkte iväg med båda poängen från Villmanstrand på lördag. Blue Fox besegrade hemmalaget NST med 4-6 efter perioderna 0-1, 3-2 och 1-3. Tommi Ahola gjorde 3 mål och Mikael Enlund var muren själv i målet med räddningsprocenten 88,57%.

Tommi Ahola gjorde tre mål i matchen mot NST.

Mer än halva perioden hann passera innan första anteckningen i protokollet kunde göras. Vid tiden 10.36 blev Kaapo Savinainen i NST utvisad för slag eller spark på klubba. Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget, men Savinainen hann bara vara 3 sekunder på planen innan Tommi Ahola kunde öppna målkontot. 0-1 till Blue Fox vid tiden 12.39 och Jori Isomäki anteckandes som passningsläggare.

Vid tiden 24.19 kunde Samuli Hulkkonen kvittera till 1-1 på pass av Ville Suni. I bytet därefter blev Kim Nyström utvisad för slag eller spark på klubba. Det numerära överläget för NST resulterade inte och ställningen var fortsättningsvis 1-1. Vid tiden 26.58 blev Ville Aapro utvisad för spark eller slag på klubba. Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 30.00 blev Kim Nyström utvisad igen för slag eller spark på klubba. Den här gången behövde NST bara 10 sekunder för att ta ledningen i matchen. Ville Aapro var målgörare och Toni Kokkonen stod för passningen. Drygt en minut senare vid tiden 31.19 kunde Tommi Ahola kvittera på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 33.58 var samma mannar i farten igen. Tommi Ahola fullbordade därmed sitt hat trick och Ojala spelade fram. Vid tiden 34.21 blev Thomas Enkvist utvisad för slag eller spark på klubba. NST fick spela i numerärt överläge. Vid tiden 35.42 blev även Johnny Ojala utvisad för gissa vad, slag eller spark på klubba naturligtvis. Blue Fox fick därmed spela 3 mot 5 i 40 sekunder. Det läget kunde NST utnyttja när Ville Aapro utjämnade till 3-3 på pass av Toni Kokkonen vid tiden 36.07.

Vid 47.33 blev Risto Töllikkö utvisad för hindrande av spel. Blue Fox kunde utnyttja det numerära överläget, men det tog fulla två minute eftersom målet gjordes vid tiden 49.33. Målskytt var Kim Nyström på pass av Petteri Toivola. Vid 53.20 kunde Anton Kallvik utöka ledningen till 3-5 på passning av Thomas Enkvist. Vid tiden 57.24 tog NST time out och kort därefter tog man ut sin målvakt. Johnny Ojala kunde då prickskjuta in 3-6 i tomt mål på pass av Jori Isomäki. Ville Aapro kunde ännu snygga till siffrorna till 4-6 på pass av Lasse Kosonen. Vid 59.24 drog Thomas Enkvist på sig en femminuters utvisning för farligt spel, men det påverkade inte slutresultatet.

Blue Fox hade bara tre ordinarie backar att tillgå och valde att spela matchen med två femmor. Vi försökte dra ner tempot, men vi lyckades inte helt. Sen drog vi på oss en del utvisningar som gjorde matchen svårare för oss sade Markus Åbb efter matchen. I mångt och mycket följde matchen dock vårt manuskript.