Toppmöte i division 1

Blue Foxs herrar möter på söndag M-Team i Helsingfors. Matchen är en verklig toppmatch där ettan och tvåan i tabellen tar mått av varandra. Matchen avgör samtidigt vilket av lagen som kommer att toppa tabellen efter första omgången i serien.

Johnny Ojala har visat fin form i de senaste matcherna.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Efter 8 matcher toppar Blue Fox tabellen i division 1 västra med 15 poäng. Blue Fox är ännu obesegrade efter 7 vinster och en oavgjord match. M-Team har även de spelat 8 matcher. Av dessa har man vunnit 7 och förlorat en. M-Team har därmed skrapat ihop 14 poäng. M-Teams enda förlust såhär långt kom 2.10 mot Ilves när man förlorade med 6-3 på bortaplan. Efter det har det blivit 5 vinster på rad. De tre senaste har kommit mot FoSu med 6-5, mot LoSB med 13-5 och mot Woodcutters med 6-1. Blue Fox har i de tre senaste matcherna tagit två vinster och spelat en oavgjord. Det blev oavgjort 5-5 i mötet med Indians, vinst med 7-5 mot SB Vantaa och nu senast vinst med 8-1 mot USB.

M-Team verkar ha en väldigt bred trupp där hela 16 spelare kommit åt att göra mål. Bästa poänggörare så här långt är Antti Itkonen som samlat på sig 3+14=17. Han följs av Riku Reunamäki med 8+7=15, Mikko Soini med 10+4=14 och Eero Puranen med 9+5=14. Av denna kvartett är det bara Itkonen som inte har erfarenhet av Salibandyliiga. Riku Reunamäki född 1988 och som är hemma från Tammerfors har representerat Gunners i tre säsonger i ligan. 30 matcher och poängen 7+3=10 är hans saldo. Mikko Soini spelade säsongen 2007-08 för HIFK i ligan, där det blev 26 matcher och poängen 10+5=15 för honom. Eero Puranen född 1988 och hemma från Jyväskylä har spelat för både Happee och SSV i ligan. Sammanlagt har det blivit fem säsonger, 47 matcher och poängen 9+17=26 för hans del. Även målvakten Petri Lesch har erfarenhet av ligaspel med 36 matcher under 5 säsonger för SSV och AC HaKi.

Också Blue Fox har ett stort antal målskyttar. Hela 15 spelare i truppen har hittat rätt så här långt i säsongen. Johnny Ojala toppar naturligtvis poängbörsen med 13+12=25. Han följs närmast av Jori Isomäki med 4+8=12, Tommi Ahola med 7+2=9 och Kim Nyström med 3+4=7. Speciellt Ojala har varit glödhet i de senaste tre matcherna där han stått för 5+7=12 poäng. Han har sekonderats väl av Tommi Ahola som stått för 6+2=8 i de senaste tre matcherna.

Kollar man på övrig statistik så är Mikael Enlund fjärde i målvaktsligan med en räddningsprocent på 87,83. Han följs tätt av Petri Lesch från M-Team med räddningsprocenten 87,75. Av lagen i den västra zonen är M-Team det lag som sitter minst tid på syndabänken. M-Team har hittills suttit av 32 minuter. På dessa 32 minuter har man bara släppt in ett mål och gjort två mål framåt. Blue Fox har bestraffats med 44 utvisningsminuter och har släppt in 6 mål i numerärt underläge. Framåt har man gjort ett mål i numerärt underläge.

Markus Åbb berättar att man ser fram emot matchen mot M-Team. Jag tycker att alla poäng vi kan få med oss från Helsingfors är positivt. Det blir säkert en högklassig match. Det lag som släpper in minst mål kommer att vinna matchen. Toppmatcherna är säsongens delikatesser så vi ska njuta av matchen.

Vi som kommer att följa matchen via Tulospalvelu hoppas också på en riktig delikatess. För vad skulle smaka bättre än två poäng åt Blue Fox?