Herrarna besegrade USB

Herrarna lyckades idag besegra USB i Nystad för första gången. Matchen slutade 1-8 efter perioderna 0-2, 1-3 och 0-3. Johnny Ojala var ännu en gång fenomenal och stod för poängen 4+2=6. Samtidigt betyder det att Johnny Ojala nu är alla tiders poängkung i Blue Fox. Ojala står för tillfället på 213+232=245 poäng.

Lagets två bästa målskyttar Tommi Ahola och Johnny Ojala på samma bild.

Målskyttet inleddes vid tiden 8.35 när Johnny Ojala prickade in 0-1 på pass av Jori Isomäki. Vid 11.18 blev Eero Holanne i USB utvisad för spel utan klubba. Blue Fox kunde dra nytta av det efterföljande numerära överläget och Tommi Ahola kunde vid tiden 12.42 skjuta in 0-2 på pass av Johnny Ojala.

Andra perioden hann drygt halvvägs innan första markeringen i protokollet. Avvaktande utvisning för Blue Fox och Lauri Helminen kunde reducera för USB på pass av Juuso Sinervä. I följande byte var det ombytta roller. USB fick en avvaktande utvisning och Johnny Ojala kunde pricka in sitt andra mål för dagen, Tommi Ahola stod för passningen. Klockan stannade på 30.38. Vid 35.14 blev Jani Sairu i hemmalaget utvisad för förhindrande av spel. Blue Fox plockade in sin power play femma och nästan omgående small det till i USB:s ända. Målskytt Tommi Ahola och passare Jori Isomäki. Vid 38.26 var det dags för Johnny Ojala att fullborda sitt hat trick. Kim Nyström stod för framspelningen. Vid 38.52 åkte Jonathan Sjöblom på ett tvåminutersstraff för slag eller spark på klubban. Ställningen var 1-5 efter andra perioden

Vid 41.14 kunde Petteri Toivola utöka ledningen till 1-6. Passningen stod lagets andra Toholampi-bo, Jukka Keskisipilä, för. Vid 51.15 åkte Kim Nyström på en utvisning, men istället för att släppa in ett mål så kunde Johnny Ojala öka på till 1-7. Sami Hillu passade till målet som kom vid tiden 53.09. Vid 59.32 kunde Jukka Keskisipilä ännu snygga till siffrorna och fastställa slutställningen till 1-8.

Jag tycker att vi var lite bättre än motståndaren på varje delområde säger Markus Åbb. Det är därför slutsiffrorna blev som de blev. Ska jag vara ärlig så kunde vi bra ha gjort ett par mål till. Under de första fyra minuterna i matchen och under de första åtta minuterna i andra perioden hängde USB med i matchen. Annars var det ganska klart vem som skulle vinna den här matchen. Slacke (Mikael Enlund) gjorde några viktiga räddningar när vi behövde det, speciellt i början av matchen. Det känns bra att ta sikte mot toppmatchen i Helsingfors nästa helg med det här i ryggen!