Indianerna snodde en poäng

Indians från Esbo tog med sig en poäng från Stjärnhallen på lördag. Blue Fox ledde matchen med 56 minuter spelade. Indians lyckades kvittera och matchen gick till förlängning, men inget lag kunde dra det längre strået och ställningen förblev 5-5.

Kim Nyström stod för två mål i matchen mot Indians.

Blue Fox har på senaste tid haft lite problem med uppspelen där man gjort misstag som har inneburit snabba spelvändingar för motståndarna. Dagens första mål kom på just ett sådant misstag. Blue Fox skulle spela upp bollen längs med vänsterkanten, men Mikko Niiva bröt passningen och kunde löpa inåt planen och avsluta med ett dragskott. 1-0 kom vid tiden 2.04. I bytet därefter var det nära att Indians kunde utöka sin ledning när det blev kalabalik framför hemmamålet, men istället var det Blue Fox som kunde vända och kontra. Bollen gick till Johnny Ojala på vänsterkanten som passade över till Tommi Ahola på den andra kanten. Ahola avslutade direkt och bollen gick i mål via en motståndare. 3.01 stannade matchklockan på. Strax därefter drog Indians på sig en utvisning, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Vid 9.26 kan istället Indians gå till ledning. Antti Erikoinen har sökt sig in i slottet, han får en passning av Mika Förell och slår till med en backhand som går in bakom Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Kvitteringen till 2-2 låter vänta på sig till 16.11. Johnny Ojala får en pass av Jori Isomäki när han står vid mittlinjen vid den högra sargen. Ojala inväntar Tommi Ahola som kommer springande från vänsterkanten mot bortre stolpen. Precis vid rätt ögonblick skjuter Ojala bollen mot bortre stolpen. Målvakten gör en benparad, men Ahola har en lätt uppgift att stöta in returen. Vid 18.26 kan Blue Fox ta ledningen för första gången i matchen. Tommi Ahola springen med boll längs med högra kanten, han ser att Johnny Ojala kommer rusande på bortre stolpen och passar till honom. Ojala skjuter direkt, men målvakten hinner göra en sidledsförflyttning och bollen studsar ut till mitten. Där kommer Kim Nyström störtande och han slår in bollen i mål. 3-2 till Blue Fox. Rami Isomäki skadar sig i slutet av den första perioden. Isomäki haltar av planen och kommer inte tillbaka till spel.

Vid 24.30 tar Valtteri Kainulainen bollen av Blue Fox i anfallszon. Kim Nyström jagar efter honom, men kommer inte ikapp och Kainulainen kan passa över till Jani Normala på vänsterkanten som skjuter in kvitteringen till 3-3. Vid 37.23 kan Indians gå upp i ledning. Antti Vartiainen har ställt sig i slottet och får en passning av Timo Salminen på backplats. Blue Fox-försvaret ger Vartiainen alldeles för mycket tid och han får vända om och skjuta. Ställningen är därmed 3-4. Vid tiden 39.17 drar Antti Erikoinen på sig en utvisning för lyft av klubba, men Blue Fox kan inte utnyttja det numerära överläget under den andra perioden.

Blue Fox får därmed börja den tredje perioden i numerärt överläge. Vid 40.59 kan Blue Fox utnyttja läget. Jori Isomäki får bollen längs med förlängd mållinje och han slår en precisionspassning som når Kim Nyström vid bortre stolpen. Nyström behöver bara sätta klubban till och stöta in bollen i tomt mål. Matchen är kvitterad till 4-4. Vid 47.08 drar Blue Fox på sig en utvisning, men man rider ut stormen. Vid 51.32 är Indians i tur att få en spelare utvisad. Blue Fox plockar in sin power play-femma. Johnny Ojala ställer sig vid bollen för att ta frislaget från ca 15 meter. Domaren blåser igång spelet och alla väntar sig att Ojala ska passa, men han rappar istället till bollen som fullständigt överrumplar Tommi Kekkonen i Indians-målet. Matchuret hinner ticka en sekund och Blue Fox har övertagit ledningen 5-4. Blue Fox går i slutet ner på två femmor för att säkra vinsten, men istället kan Indians kvittera vid tiden 56.07. Ilkka Mutanen har sökt sig bakom Blue Fox backar och får en finurlig passning av Mikko Niiva. Mutanen kommer in framför mål, Enlund hinner inte med i sidledsförflyttningen, blir överspelade och Mutanen kan sätta in bollen i tomt mål. Matchen går därmed till förlängning.

Förlängning

Blue Fox får chans att avgöra matchen i förlängningen när Indians drar på sig en utvisning vid spelade 61.32. Tyvärr kan hemmalaget inte utnyttja läget och matchen slutar 5-5.

Alla hemmalagets mål gjordes idag av spelare från första femman. Tommi Ahola har fått en kanonstart med 3+1=4 på två matcher och samarbetet med både Johnny Ojala och Kim Nyström ser väldigt bra ut. Även backparet Jori Isomäki – Jukka Keskisipilä börjar hitta varandra bättre och bättre. I morgondagens match mot SB Vantaa krävs det även att de övriga formationerna stiger fram för att det ska bli vinst. Samtidigt måste skärpan i både uppspel och försvaret framför eget mål bli bättre. SB Vantaa är nu uppe på tredje plats i tabellen efter att man slagit LoSB med 4-3 på fredag kväll.

Ojala – Nyström – Ahola
J.Isomäki – Keskisipilä

Kallvik – Sjöblom – Nyvall
Hillu – Klingenberg

Brännbacka – Enkvist – Fredriksson
R.Isomäki – Keskisipilä/Hillu

Sami Saari tog Rami Isomäkis plats efter att han skadade sig. Robin Holländer kom in istället för Johnny Fredriksson när 35 minuter spelats.