Nytt dubbelveckoslut

Det blir ett nytt veckoslut med dubbla matcher för Blue Fox herrar. På lördag är det Indians från Esbo som står för motståndet och på söndag står SB Vantaa från Vanda på andra sidan mittlinjen.

På både lördag och söndag vill vi se mera av den här varan.
Foto: Glenn Hägg


Indians har i förhandssnacket utsetts till en av seriens favoriter, men har inte infriat förväntningarna såhär långt. Laget är efter fem spelade matcher på en sjätte plats i tabellen. Man har samlat på sig fem poäng på fem matcher. De tre senaste matcherna har slutat med vinst på bortaplan 11-6 mot LoSB, förlust med 12-3 mot M-Team på bortaplan och oavgjort 3-3 mot FBC Turku på hemmaplan. Poängbäst i laget är Tommi Mäkelä med 7+4=11. Mäkelä spelade senaste säsong 26 matcher med NST i Salibandyliiga och gjorde där 13+1=14 poäng. Följande i listan är Jani Normala med 3+4=7 poäng och därefter följer gamle måltjuven Robert Olenius med 4+0=4 poäng.

På söndag är det nykomlingen SB Vantaa som står för motståndet. SB Vantaa har inlett säsongen ganska piggt för att vara nykomling och efter fem matcher har man samlat på sig sex poäng. SB Vantaa återfinns på en femte plats i tabellen. I de tre senaste matcherna har laget knipit två vinster och en förlust. Det blev vinst på hemmaplan mot USB med 4-3, förlust mot M-Team med 2-7 på hemmaplan och vinst på bortaplan mot FBC Turku med 7-5.  Bästa poängplockare i SB Vantaa är Janne Uotila med 5+1=6 poäng. Han följs tätt av Sampo Kiviharju med 5+1=6 och Jonne Koskinen med 4+1=5.

Blue Fox har börjat säsongen på bästa möjliga sätt med fem vinster på fem matcher. Blue Fox toppar tabellen i division 1 västra med 10 poäng före M-Team som samlat på sig 8 poäng. Johnny Ojala är sin vana trogen poängbäst i Blue fox med 6+5=11 poäng på 5 matcher. Han följs närmast av Jori Isomäki med 3+3=6, Anton Kallvik med 4+1=5 och Tobias Brännbacka 3+2=5. I helgens matcher vill vi se mera poäng av andra och tredje kedjorna! Nu gäller det att ta för sig i närkamperna.

Det blir spännande drabbningar i Stjärnhallen på både lördag och söndag. Matcherna börjar kl. 16.00. Välkommen att bevittna toppinnebandy tillsammans med den bästa publiken i division 1!