Ligaspelare förstärker Blue Fox

Blue Fox plockar in en ny spelare i truppen. Tommi Ahola som tidigare spelat i Salibandyliiga för både Pirkkalan Pirkat och Koovee är spelklar till lördagens match mot Ilves.

Foto: Mårten Andtbacka


Tommi Ahola född 1989 har de senaste veckorna tränat med Blue Fox och nu har parterna kommit överens om att skriva kontrakt för resten av säsongen. Ahola spelade senaste säsong i Koovee i Salibandyliiga där det blev 3 matcher med 0+0. Säsongen 2008-2009 spelade Ahola däremot 16 matcher i Salibandyliiga med 5+0=5. Sin bästa säsong i Salibandyliiga gjorde Ahola under debutsäsongen 2006-2007 när han endast 17 år gammal stod för 9+5=14 i moderföreningen Pirkkalan Pirkat.

Tommi vad har fört dig till Blue Fox?

Jag studerar i Seinäjoki för att bli Fysioterapeut.

Du är hemma från Pirkkala nära Tammerfors. Pirkkalan Pirkat har ju tidigare spelat i division 1. Har du varit med Pirkat till Nykarleby?


Jag måste svara att jag inte vet. Jag kommer inte ihåg att jag skulle varit hit på match. Jag spelade säsongen 2006-2007 i Salibandyliiga med Pirkat. Säsongen efter det spelade jag i division 1 med Pirkat och sen flyttade jag till Koovee.

Du var bara 17 år när du debuterade i Salibandyliiga.

Jo, min första säsong i Salibandyliiga var faktist min första som innebandyspelare. Före det hade jag spelat fotboll och ishockey. Jag fick spela rätt så mycket under min första säsong. Jag har ju en ganska ovanlig kärriär på det viset att jag spelade mest under min debutsäsong i Salibandyliiga och senare har det blivit mindre och mindre när jag flyttade till Koovee.

Ja, senaste säsong spelade du bara tre matcher i Salibandyliiga?

Jag spelade mest med A-juniorerna i FM-serien under säsongen 2009-2010.

Vad har du för målsättning under den här säsongen och i framtiden?


Under den här säsongen är speltid det viktiga för mig. Jag behöver speltid för att utvecklas. Sen vill jag naturligtvis lyckas och att laget ska nå framgång.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare?

Jag skulle säga snabbheten och målgörandet.

I Blue Fox pratar man rätt så mycket svenska. Förstår du svenska?

Svenska är inte en av mina starkare sidor. Jag kan ett par uttryck: "Passa här!" och "Bra tack!"

På lördag spelar ni mot Ilves från Tammerfors. Känner du spelarna i Ilves? Vad tror du om matchen?

Jag kollade faktiskt igenom Ilves laguppställning på webben och där fanns en hel del bekanta namn. Ilves består ju mestadels av spelare som tidigare spelat med IC-Akatemia som är Ilves och Classics gemensamma juniorakademi.
Jag tror att det blir en jämn match på lördag med mycket mål. Förhoppningsvis ska vi kunna dra fördel av att spela på hemmaplan och vinna matchen.