Storvinst mot FoSu

Det blev storvinst med 11-2 mot Forssan Suupparit efter perioderna 4-0, 3-1 och 4-1. FoSu som alltid brukar vara duktiga framåt hade idag väldigt svårt med Blue Foxs försvar. Även Markus Åbb tyckte att det var hemmalagets styrka. Vi spelade mycket bra försvar och kontrade sönder FoSu.

Thomas Enkvist var poängbäst med 3+0 i dagens match.

Blue Fox kunde inleda målskyttet efter 2.38. Petteri Toivola hade sökt sig ut till kanten med bollen. Han passade över till andra kanten varifrån Johnny Ojala prickade in bollen i bortre hörnet. Strax efteråt hade FoSu ett friläge som Enlund i Blue Fox-målet parerade. Vid 7.53 kunde Blue Fox bryta ett uppspel, bollen spelades fram till Jonathan Sjöblom som tog några steg och krutade upp bollen i krysset. 3-0 målet kom vid tiden 15.17 när Thomas Enkvist fick bollen av Robin Holländer längs med sargen och lyckades vända runt och dra till direkt. Vid 17.16 samarbetade Jonathan Sjöblom och Anton Kallvik, med Sjöblom som avslutare och ställningen var 4-0.

Vid tiden 22.43 blev Petteri Toivola frispelad av Kim Nyström och han gjorde inget misstag, bollen åkte upp i bortre krysset. Drygt en minut senare var det dags för 6-0. Det uppstår en tilltrasslad situation framför mål och Thomas Enkvist trycker in bollen som bara han kan göra. FoSu:s juniorlandslagsmålvakt Tomi Aaltonen ger här över ansvaret till Jarno Prihti. Målvaktsbytet ger lite lugn i FoSu:s försvar och bortalaget kan freda sitt mål till 37.39 när andra femman jobbar fram bollen i högra offensiva hörnet. Bollen går till Jakob Klingeberg på backplats som tar några steg framåt och skjuter in bollen under armen på motståndarnas målvakt. Vid tiden 37.47 tilldöms FoSu en straff. Poängmaskinen Juha Laitila stiger fram för att ta straffen. Mikael Enlund i Blue Fox-målet är följsam och väntar ut Laitila som driver ut i nollvinkel där han inte kan få till stånd ett riktigt avslut. Det efterföljande numerära överläget kan däremot FoSu utnyttja. Laitila kommer fri på högerkanten och drar upp bollen i det närmsta krysset.

FoSu inleder tredje perioden på bästa möjliga sätt. Matchuret har bara hunnit till 41.34 när Tommi Mäkinen får bollen av Tomi Heirola i det högra hörnet. Han stiger upp längs med sargen och skjuter in bollen vid bortre stolpen. En låga av hopp har tänts av FoSu. Thomas Enkvist ska bli den som släcker lågan. Sami Saari driver upp bollen längs med vänsterkanten, han passar in bollen till mitten där Thomas Enkvist kommer stormande. Enkvist klipper till direkt och han har fullbordat sitt hattrick. 9-2 kommer vid tiden 48.53 på ett typiskt dragskott av Anton Kallvik. 10-2 är ett riktigt mönsteranfall där så gott som hela första femman är involverad. Bollen går på ett snöre från spelare till spelare. Sista passen är en crosspass av Kim Nyström från vänsterkanten till Johnny Ojala på högerkanten. Ojala bara klappar till och bollen går otagbart in i bortre krysset. Jonathan Sjöblom åker på en utvisning för fortsatt felaktigt spel vid tiden 57.01. Blue Fox lyckas freda målet under utvisningen och för att lugna ner läget lite tar man en time out när utvisningen är över. Hemmalaget byter in sin lyckosamma andra kedja som gör matchens sista mål vid tiden 59.46. Johnny Fredriksson agerar framspelare och Anton Kallvik avslutare. Slutresultatet fastställs därmed till 11-2.

Ödmjukt, ödmjukt, ödmjukt är de ord Markus Åbb använder om matchen. Vi spelade ett ödmjukt och uppoffrande försvarsspel. FoSu är ett lag som är väldigt bra på kontringar, men de är också känsliga för kontringar och vi utnyttjade det idag. Vi försvarade oss väldigt bra idag och om vi fortsätter på det här viset så blir det svårt för motståndarna att ta poäng av oss här i Stjärnhallen. Mikael Enlund gjorde några viktiga räddningar i speciellt första perioden. Annars vill jag berömma andra kedjan som känns som pånyttfödd. Den var vår bästa kedja både idag och igår mot Woodcutters.