Nibacos kommer på svarsvisit

På lördag 11.9 kommer Nibacos från Karleby på svarsvisit till Stjärnhallen. Nibacos och Blue Fox herrlag och damlag möttes i Karleby i början på augusti. Nu har lagen hunnit träna en månad till och det är dags att igen testa formen. Herrarna inleder med att matcha varandra kl. 14.00 och kl. 16.30 är det damlagen som möter varandra.

Tuomas Puutio har inför denna säsong flyttat till Nibacos.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blue Fox herrar möter på lördag Nibacos herrar som i normala fall håller till i division 2 Österbottens zon. När lagen spelade mot varandra i augusti slutade matchen 8-5 till Blue Fox. Intressanta matcher i matchen finns det också. Blue Fox nuvarande målvakt Tony Jumppanen spelade senaste säsong i Nibacos och målvakten Mika Pirttimäki som nu spelar i Nibacos spelade senast i Blue Fox. Även bland utespelarna hittar vi motsvarande uppplägg med Tuomas Puutio och Petteri Toivola. Puutio spelar denna säsong i Nibacos och Toivola har flyttat till Blue Fox.

Andra intressanta spelare i Nibacos är Hannu Hirvi som senaste säsong stod för 19+11=30 poäng på 19 matcher, Tuomas Hägg som stod för 7+22=29 poäng på 20 matcher och Tuomas Määttälä som stod för 19+8=27 poäng på 18 matcher. Nibacos har också ett par intressanta ungdomsspelare i de 1991 födda Joni Lehtinen och Riku Anttila. Lehtinen hade senaste säsong 12+6=18 poäng på 18 matcher, medan Anttila stod för 8+6=14 på 12 matcher.

Sedan Blue Fox och Nibacos möttes senast har Nibacos spelat fyra träningsmatcher. Det blev en komfortabel seger med 8-0 mot division två-laget HiPa från Himango. Efter det blev det förlust med 3-1 mot Woodcutters i Vasa. Senaste helg spelade Nibacos en turnering hemma i Karleby med Woodcutters och Kellon Lyönti från Haukipudas som övriga deltagande lag. Nibacos lyckades slå båda sina motståndare trots att de spelar en serienivå högre upp. Mot Woodcutters blev det vinst med 5-3 och mot KeLy blev det vinst med 6-5. Woodcutters spelar ju som bekant i division 1 västra och KeLy håller till i division 1 östra.

I Blue Fox blir det intressant att kolla in de nya förstärkningarna Jukka Keskisipilä och Sami Hillu. Petteri Toivola får även han visa upp sig för hemmapubliken. Junioren Anton Hjulfors spelade piggt i den senaste träningsmatchen mot SPV A/nuoret miehet. Hoppeligen får han även speltid mot Nibacos.

Vi hälsar alla välkomna att se på såväl herr- som daminnebandy!

Mera info om Nibacos hittar du på www.nibacos.fi.