Ligaspelare förstärker Blue Fox

Blue Fox förstärker sitt spelargarde med två spelare från Salibandyliigaföreningen SPV från Seinäjoki. Spelarna som kommer på lån till Blue Fox heter Jukka Keskisipilä och Sami Hillu. Båda spelarna är försvarare.

Jukka Keskisipilä, här i vitt, kommer att spela för Blue Fox.


Keskisipilä och Hillu är så att säga sjunde och åttonde back i SPV. Ligaföreningen vill genom att låna ut Keskisipilä och Hillu till Blue Fox försäkra sig om att de får tillräckligt med speltid.

Jukka Keskisipilä född 1988 har fått sin innebandyfostran i TU från Toholampi. Keskisipilä tog redan i junioråldern steget över till SPV och har spelat bl.a. i A-juniorernas FM-serie för SPV. Senaste säsong lyckades Keskisipilä knipa en plats i SPV:s ligalag och spelade 21 matcher i grundserien med saldot 0+1=1. I slutspelet spelade Keskisipilä 8 matcher med poängen 0+2=2.

Sami Hillu född 1986 har fått sin innebandyfostran i ISB från Ilmajoki. Inför säsongen 2007-2008 tog han steget över till SPV och Salibandyliiga. Den säsongen spelade Hillu 14 matcher med saldot 1+1=2. De senaste säsongerna har Hillu försökt ta en plats i SPV, men oftast varit tvungen att ta ny fart via moderföreningen ISB. Säsongen 2009-2010 spelade ISB i division 1 och Hillu spelade 16 matcher med poängen 3+1=4.

Lånekontrakten för Keskisipilä och Hillu gäller tillsvidare vilket betyder att spelarna är med Blue Fox tills SPV behöver dem säger tränaren Markus Åbb. Båda är klara förstärkningar för oss i försvarsändan. Keskisipilä till exempel spelade senaste säsong betydande minuter i slutspelet för SPV. Ett slutspel som för övrigt slutade med ett brons.