Damerna kvalar för Divariplatsen

Blue Fox damerna inleder denna helg kvalet för att bibehålla sin plats i landets nästhögsta serie. Motståndare är Northern Stars och lagen möts på lördag i Esbo, medan man på söndag spelar i Nykarleby.

Nu inleds kvalet för lagkapten Hannah Pekkarinen och resten av damlaget.
Foto: Glenn Hägg

Matchserien mellan Blue Fox och Northern Stars kommer att spelas i bäst av tre matcher, vilket betyder att det kommer att krävas två vinster för att säkra fortsatt spel i Divari säsongen 2024-25. Northern Stars har hemmaplansfördel eftersom man slutade på sjunde plats i serien och Blue Fox på åttonde plats. Det här betyder att Blue Fox måste vinna minst en match på bortaplan.

Northern Stars lyckades samla 19 poäng i seriespelet, medan Blue Fox landade på 13 poäng. Lagen gjorde nästan lika mycket mål, Northern Stars 67 och Blue Fox 65. Den stora skillnaden är insläppta mål där Northern Stars hade 111 att jämföra med Blue Fox 90. Av det kan man utläsa att Northern Stars har ett något sämre försvar, men om det har någon betydelse i en kvalserie är en annan femma.


Fortsätter Julia Storskrubb dominera poängproduktionen i kvalet eller stiger någon annan fram?
Foto: Glenn Hägg

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong. I oktober möttes man i Esbo och då var Northern Stars bättre med 6-3. För två månader sen möttes man i Stjärnhallen och då utgick Blue Fox som segrare med 10-2.

En intressant detalj är att Northern Stars trupp skiljde sig väldigt mycket mellan de två matcherna. Av de 16 spelare som deltog i matchen i Esbo var det endast fem som var med i matchen i Nykarleby. Northern Stars har använt sig av 41 spelare under säsongen, vilket kan jämföras med Blue Fox siffra på 21 spelare.

Det här gör ju att det är lite svårt att spekulera vilket lag Northern Stars kommer att ha på benen i helgen. Laget bästa poängplockare är hur som helst Natalie Sandström som samlat 10+7=17 poäng på åtta matcher. Tvåa i den interna poängbörsen är Jenna Jolkkonen med 5+7=12 poäng på 15 matcher. Trea är Aada Isometsä med 8+4=12 poäng på nio matcher.


I Blue Fox slutade Jenna Kangas i topp i plusminusstatistiken med 0.
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox har Julia Storskrubb i princip toppat poängbörsen hela säsongen. Hon slutade på poängen 18+9=27 efter 18 spelade matcher. Johanna Smedman var tvåa med 6+14=20 poäng på 17 matcher. Trea var Neea Isomäki med 10+6=16 poäng på 16 matcher.

Lördagens match börjar kl. 15.00 och spelas i Kameleonten i Esbo. Välkommen att stöda Blue Fox på plats i Esbo eller följ matchen via SalibandyTV. Söndagens returmatch i Stjärnhallen i Nykarleby börjar kl. 16.00 och även den går att se via SalibandyTV, men kom ihåg att innebandy alltid är bäst på plats! Observera också att kvalmatcherna inte ingår i SalibandyTV:s säsongkort utan du blir tvungen att betala separat för matchen.

Senast uppdaterad fredag, 15 mars 2024 16:26