Hyytiä avgjorde mot Blue Fox

Inför lördagens match hade vi varnat för gästernas Liina Hyytiä och det blev också hon som avgjorde mellan Blue Fox och Nystars. Med sina tre mål och en assist såg hon till att Nystars vann matchen med 4-1.

Hemmalaget firar Neea Isomäkis mål i matchen mot Nystars.

Blue Fox skapade en hel del chanser i den första perioden, men man hade svårt att få skotten på mål. Efter att Nystars fått snurra med boll i anfallszon i slutminuten serverade Liina Hyytiä bollen till vänsterbacken Emilia Hakanpää när endast nio sekunder återstod av första perioden. Hakanpää drog iväg ett skott över axeln på Hannah Pekkarinen i hemmamålet. Nystars gick därmed till pausvila med en 1-0 ledning.

Blue Fox kvittering kom när 22.41 spelats. Rose-Marie Sandin passade från höger backplats i anfallszon över till andra kanten till Engla-Lie Holländer. Holländer drog iväg ett direktskott som missade målet, men istället studsade perfekt via sargen till Neea Isomäki på bortre stolpen. Isomäki hade en lätt uppgift att styra in bollen i mål innan motståndarmålvakten Ruska Kerttula hann förflytta sig.

I den andra perioden började fler och fler skott hitta fram till mål, men nu var det målvakterna som dominerade händelserna. Följande mål lät vänta på sig till periodens slutminut. Emmi Dahlberg serverade en lång passning längs med högerkanten till Liina Hyytiä som trampade in i slottet och avlossade ett lågt skott i mål. 2-1 till gästerna vid tiden 39.11.

Liina Hyytiä (19) avgjorde matchen till gästernas fördel.

I den tredje perioden jagade Blue Fox en kvittering. När gästernas Saara Mäki-Arvela utvisades vid 47.56 fick Blue Fox chansen i numerärt överläge. Man skapade nog chanser, men skotten gick tyvärr på första spelaren, så riktigt farligt blev det inte. När domarna dessutom tog en högst tvivelaktig utvisning på Rose-Marie Sandin vid 49.16, så togs den kvitteringschansen från Blue Fox. På video ser det mera ut som att motståndaren snubblar på sig själv.

När Mäki-Arvela kom in på plan från utvisningsbåset, så körde hon klubban under foten på Jasmine Nyvall som steg snett. Nyvall fick stiga av matchen och återvände inte till spel. Nystars kunde hur som helst inte heller de utnyttja sitt numerära överläge utan ställningen förblev 2-1 till gästerna.

Vid 51.20 tog Blue Fox timeout för att skapa ännu mera tryck mot Nystars mål. Vid 52.14 hade Neea Isomäki ett skott i stolpen och bollen dansade en stund på mållinjen, men i mål gick den inte. Både Blue Fox och gästerna bytte spelare, tyvärr tappade Blue Fox samtidigt markeringen på Liina Hyytiä som blev helt fri framför Hannah Pekkarinen. Laura Piiroinen slängde iväg en lång passning från egen zon som Hyytiä enkelt tog emot med ryggen mot mål och sen slog hon in bollen med backhand och ställningen var 3-1 till Nystars.

Saimi Koivisto prisbelönades i Blue Fox.

Blue Fox började ganska tidigt spela med sex utspelare för att försöka få till en kvittering. Tyvärr lyckades det inte denna gång utan istället var det Liina Hyytiä som fullbordade sitt hattrick vid tiden 57.44 påpassning av Riikka Laato. Matchen slutade därmed 4-1 till gästerna.

Andreas Nyby var igen med bakom bänken för Blue Fox och han konstaterade efter match att hemmalaget inte satte sina chanser.

- Vi skapade bra med chanser, men hade problem med målskyttet idag. Jag är nöjd med laget spel, men vi saknade lite effektivitet.

Johanna Smedman saknades i Blue Fox på grund av skada. Saimi Koivisto som spelar med parallellavtal från Nibacos T21 ersatte henne på backplats och gjorde det med den äran. Koivisto belönades efter match. I Nystars belönades naturligtvis Liina Hyytiä.

Följande hemmamatch spelar Blue Fox lördag 2.3 kl. 15.00 när Jokerit kommer på besök till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad söndag, 25 februari 2024 09:54