Nykarleby mot Nystad

Blue Fox damerna avslutar seriespelet med tre raka hemmamatcher helgerna efter varandra. Nu på lördag möts Blue Fox från Nykarleby och Nystars från Nystad i Stjärnhallen. Blue Fox är åtta i tabellen medan Nystars är femma.

Jenna Kangas toppar plusminusstatistiken i Blue Fox med +8.
Foto: Glenn Hägg

Gästerna Nystars är alltså på femte plats i tabellen med 23 inspelade poäng på 15 matcher. Lagets målskillnad är 67-53. I de tre senaste matcherna har man förlorat med 5-4 efter straffar mot Northern Stars, besegrat Helsinki United med 7-1 och förlorat med 2-1 mot SBS Wirmo.

I Nystars vill vi speciellt höja ett varnande finger för Liina Hyytiä som på 15 matcher stått för 22+8=30 poäng vilket ger henne en andra plats i poängbörsen för Divari. Hyytiä var den som också avgjorde det senaste mötet lagen emellan. Laura Piiroinen är tvåa i den interna poängbörsen med 5+15=20 poäng på 15 matcher och Riina Rantan är trea med 9+8=17 poäng på 15 matcher.

Hemmalaget Blue Fox är på åttonde plats i tabellen med 13 poäng efter 15 spelade matcher. Lagets målskillnad är 62-75. I de tre senaste matcherna har Blue Fox förlorat med 8-5 mot SBS Wirmo, vunnit med 7-1 mot SB Nivala och förlorat med 7-6 mot HaHe.


Neea Isomäki är trea i den interna poängbörsen i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox är det Julia Storskrubb som toppar den interna poängbörsen med 17+9=26 poäng på 15 matcher. Johanna Smedman är tvåa med 6+13=19 poäng på 15 matcher och Neea Isomäki är trea med 9+6=15 poäng på 13 matcher. Johanna Smedman stukade foten när Blue Fox på tisdag kväll spelade träningsmatch mot Nibacos/SB Vaasa T18, så vi är lite osäkra om hon kan medverka på lördag.

När Blue Fox och Nystars möttes i Nystad i november så slutade matchen 7-6 till hemmalaget efter förlängning. Blue Fox ledde matchen med 5-1 när 44 minuter var spelade, men på 10 minuter gjorde Nystars fyra mål och kom i kapp. Sen gick Blue Fox ännu en gång upp i ledning med 6-5 efter Julia Storskrubbs mål när knappt tre minuter återstod av matchen, men Liina Hyytiä steg fram och kvitterade för Nystars och sen spelade hon fram till Julia Hakanpääs matchavgörande mål i förlängningen.

På lördag ska det speciellt bli intressant att se duellen mellan hemmalagets Julia Storskrubb och gästernas Liina Hyytiä, två av seriens bästa målskyttar. Vem drar det längre strået i den kampen? Kom till Stjärnhallen kl. 15.00 på lördag för att få reda på det.

Senast uppdaterad fredag, 23 februari 2024 22:34