SB Nivala kommer på besök

Blue Fox damerna får på lördag besök av serietian SB Nivala. För hemmalaget som är på åttonde plats i tabellen är det en viktig match om man vill behålla sin plats i tabellen eller avancera.

Johanna Smedman är tvåa i den interrna poängbörsen med 6+10=16 poäng på 13 matcher.
Foto: Glenn Hägg

När Blue Fox och SB Nivala möttes i höstas så knep Blue Fox sin första vinst för säsongen med 3-2. Den gången var det Johanna Smedman som var stor segerarkitekt med två mål samt en passningspoäng till Julina Lindholms matchavgörande mål.

Matchen mot SB Nivala får man nästan kalla ett lokalderby i Divari för damer eftersom avståndet mellan Nykarleby och Nivala är knappt 150 km.

SB Nivala har inte precis rosat marknaden i årets Divari. Laget ligger på tionde och sista plats i tabellen med en ynka inspelad poäng efter 13 matchomgångar. Målskillnaden är 36 gjorda mål och 93 insläppta. Båda siffrorna är sämst i serien, man gör minst mål och man släpper in flest mål. I de tre senaste matchen har SB Nivala förlorat med 10-5 mot Jokerit, med 7-0 mot Pirkat och med 11-1 mot HaHe.

Blue Fox har spelat upp sig under säsongen och bjudit på riktigt bra spel i de senaste matcherna. Nu är det trots allt tre veckor sen man senast spelade seriematch, så vi vet inte hur laget har lyckats konservera formen. Man är hur som helst kvar på en åttonde plats i tabellen med tio inspelade poäng på 13 matcher. Målskillnaden är 49 gjorda mål och 67 insläppta. I de tre senaste matcherna har Blue Fox förlust med 5-8 mot SBS Wirmo, vinst med med 10-2 mot Northern Stars och förlust med 3-4 mot Helsinki United.


Neea Isomäki är tillbaka igen i matchtruppen.
Foto: Glenn Hägg

SB Nivalas bästa poängplockare är Mirja Eskola med 7+7=14 poäng på 13 matcher. På andra plats har vi spelande tränaren Kaisu Vähäsöyrinki med 4+5=9 poäng på 13 matcher. Tredje i den interna poängbörsen är Hanna Kippola med 2+4=6 poäng på tio matcher.

I Blue Fox är det januari månads bästa spelare i Divari, Julia Storskrubb, som toppar den interna poängbörsen med 14+7=21 poäng på 13 matcher. Tvåa är Johanna Smedman med 6+10=16 poäng på 13 matcher och trea är Neea Isomäki med 7+5=12 poäng på 11 matcher.

I hemmalaget saknas Anna Nybäck, Victoria Blomqvist och Hanna Norrgård. I laget förekommer även en del flunssa, så hur matchtruppen kommer att se ut är ännu idag oklart.

SB Nivala är kända för att spela en rätlinjig innebandy där man går rakt på mål så fort tillfälle ges. Där gäller det för hemmalaget att stå emot gästernas attacker och vara beredda på snabba omställningar. Samtidigt gäller det att spela ett snabbt passningsspel och själv hålla sig i rörelse så att motståndarna inte får tag på bollen. Lördagens match börjar kl. 17.00. Kom på plats och stöd damerna!

Senast uppdaterad torsdag, 08 februari 2024 19:11