Mynämäki nästa

På lördag åker Blue Fox damerna till Mynämäki för att möta SBS Wirmo. Mynämäki ligger ca 30 km nordväst om Åbo längs med riksåttan.

Backparet Jenna Kangas och Johanna Smedman var på bra spelhumör mot Northern Stars.
Foto: Glenn Hägg

SBS Wirmo är på tredje plats i tabellen med 28 poäng på 11 spelade matcher. Laget har gjort 64 mål och släppt in 27. I de tre senaste matcherna har man besegrat HaHe med 3-1, förlorat mot Jokerit med 3-2 efter straffar och besegrat Helsinki United med 4-3.

Blue Fox har avancerat en plats i tabellen och ligger nu på åttonde plats med tio poäng på 12 matcher. Blue Fox har gjort 44 mål och släppt in 59 mål. I de tre senaste matcherna har det blivit vinst med 6-2 mot FBC Remix, förlust med 4-3 mot Helsinki United och senast vinst med 10-2 mot Northern Stars.


Hannah Pekkarinen har gjort en bra säsong så här långt.
Foto: Glenn Hägg

SBS Wirmos poängbörs toppas av Saana Lenkkeri med 11+8=19 poäng på nio matcher. Tvåa är Emilia Kurppa med 9+9=18 poäng på 11 matcher och på tredje plats hittar vi Eveliina Hannula med 9+8=17 poäng på 11 matcher.

Julia Storskrubb har tagit ett stadigt grepp om tätpositionen i Blue Fox interna poängbörs efter sin 4+2=6 poäng mot Northern Stars. Totalt är Storskrubb nu uppe på 11+7=18 poäng på 12 matcher. Tvåa i den interna poängbörsen är Johanna Smedman med 6+7=13 poäng på 12 matcher, medan Neea Isomäki är trea med 7+5=12 poäng på 11 matcher.

Det kan också bli en intressant kamp mellan lagens målvakter på lördag. Sara Koski i SBS Wirmo är tvåa i seriens målvaktsstatistik med räddningsprocenten 86,71. På tredje plats hittar vi Hannah Pekkarinen med räddningsprocenten 85,71. Nu beror det bara på tränarna om vi får se de två målvakterna mötas i en tvekamp.

När lagen möttes i mitten på oktober i Nykarleby så var det gästerna SBS Wirmo som utgick som segrare med siffrorna 4-2. Emilia Kurppa avgjorde matchen med sina två mål.


Jasmine Nyvall fortsätter tillsvidare med damlaget.
Foto: Mårten Andtbacka

Blue Fox åker till Mynämäki med en trupp på 13 utespelare och två målvakter berättar tränare Celine Hellström. Med i morgondagens trupp är juniorerna Tilda Bertell, Nadja Öhman och Melva Wiklund. Jasmine Nyvall fortsätter också tillsvidare med damlaget. Victoria Blomqvist och Anna Nybäck saknas fortfarande på grund av skador.

Morgondagens match startar kl. 18.30 och spelas i HaNi-Halli i Mynämäki. Välkommen att stöda damerna på plats eller följa matchen via SalibandyTV!

Senast uppdaterad fredag, 19 januari 2024 20:24