Nytt försök till match

På söndag kl. 17.00 blir det nytt försök att spela matchen Blue Fox – Northern Stars, som skulle spelats före jul, men sköts upp på grund av att Northern Stars buss kanade i diket. Denna gång får Northern Stars komma rakt från Esbo istället för att ta en omväg via Nivala.

Engla-Lie Holländer har stått för 3+1=4 poäng på 11 matcher. Blir det mera på söndag?
Foto: Glenn Hägg

Söndagens motståndare Northern Stars är på sjunde plats i tabellen med 14 poäng på 11 spelade matcher. I de tre senaste matcherna har man förlorat med 6-5 efter övertid mot FBC Remix, vunnit med 6-5 mot Helsinki United och besegrat SB Nivala med 7-6.

Blue Fox är på nionde och nästsista plats i tabellen med sju poäng på 11 matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit förlust med 9-1 mot Pirkat, vinst med 6-2 mot FBC Remix och en riktigt snöplig 4-3 förlust mot Helsinki United. Blue Fox ledde matchen mot Helsinki United med 3-0 när drygt 35 minuter spelats. Helsinki Uniteds vinstmål kom med 13 sekunder kvar av matchen.


Hannah Pekkarinen har en viktig roll på söndag. Här med Julia Storskrubb i bakgrunden.
Foto: Glenn Hägg

Northern Stars bästa poängplockare är Natalie Sandström som på fyra matcher stått för 7+4=11 poäng. Tvåa är Aliisa Syrjänen som har 5+3=8 poäng på nio matcher och på tredje plats är Jenna Jolkkonen med 3+4=7 poäng på åtta matcher. En annan intressant spelare är Aada Isometsä som spelat fem matcher med laget och stått för 2+2=4 poäng. Aada är dotter till den före detta finska skidstjärnan Jari Isometsä. Aada Isometsä har de senaste fyra säsongerna spelat med SB-Pro i ligan och har på 89 matcher stått för 38+11=49 poäng.

Julia Storskrubb är Blue Fox bästa poängplockare med 7+5=12 poäng på 11 matcher. Rose-Marie Sandin är tvåa med 6+3=9 poäng på 11 matcher. På tredje plats hittar vi Neea Isomäki med 5+4=9 poäng på tio matcher. I Blue Fox saknas ännu Victoria Blomqvist och Anna Nybäck som båda är skadade. Jasmine Nyvall fortsätter spela med damlaget och är med i truppen på söndag.


Rose-Marie Sandin är tvåa i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Northern Stars har använt sig av hela 36 olika spelare i säsongens matcher. Man har via farmavtal med EräViikingits ligalag tillgång till fem spelare, men de övriga verkar komma från den egna föreningen. Det här kan jämföras med Blue Fox som använt sig av 20 spelare under säsongen.

När Blue Fox och Northern Stars möttes i höstas i Esbo så utgick hemmalaget som segrare med 6-3. Den gången ledde Blue Fox matchen med 3-2 när drygt 47 minuter spelats, men släppte sen in fyra mål på 5,5 minuter. Vi får hoppas på tätare försvar imorgon.

Det ska bli intressant att se vilket av lagen som förberett sig bättre inför morgondagens match. Seriepausen har trots allt varit en månad lång. Välkommen att stöda damerna på plats i Stjärnhallen!

Senast uppdaterad lördag, 13 januari 2024 18:52