Klar seger för damerna

Blue Fox damerna tog en klar seger i lördagens derbymatch mot FBC Remix. Matchen slutade 6-2 efter perioderna 2-0, 1-1 och 3-1.

Spelande tränare Celine Hellström visade vägen genom att göra första målet i matchen mot FBC Remix.

Blue Fox kom till spel med elva utespelare och två målvakter och trots att motståndarna hade 15 utespelare och två målvakter i truppen så var det inget man kunde utnyttja.

Det var Blue Fox som gick till ledningen i match när knappt åtta minuter hade spelats. Johanna Smedman trampade in i anfallszon längs med högerkanten. Spelande tränaren Celine Hellström som kom en bit efter ropade efter boll och Smedman droppassade till henne. Hellström drog iväg bollen spikrakt upp i krysset och ställningen var 1-0.

Johanna Smedman var poängbäst i Blue Fox med 1+2.

I bytet efter utvisades Elise Ylimäki i FBC Remix och Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge, men det kunde man tyvärr inte utnyttja. Istället fick hemmapubliken vänta till 13.41 på nästa mål. 2-0 målet kom efter en spelvändning där Rose-Marie Sandin först täckte ett skott i försvarszon, drev upp med bollen i mitten och passade ut till högerkanten åt Johanna Smedman. Smedman rundade målet, men passade vid första stolpen in till Sandin som rätt så ostört fick stöta in bollen i mål.

Följande mål lät vänta på sig ända till 34.48 när Jenna Kangas drev upp bollen i anfallszon och passade den vidare till Neea Isomäki på vänsterkanten. Isomäki slog bollen direkt vidare med backhand till Julia Storskrubb som med ett direktskott överlistade Tinna Siljamäki i gästernas mål.

Julia Storskrubb gjorde två mål i matchen.

I följande byte utvisades Rose-Marie Sandin och FBC Remix fick spela numerärt överläge. Gästerna behövde bara 48 sekunder på sig för att reducera till 3-1. Målskytt var Janika Pietilä med ett skott upp i krysset på Essi Ronkainens passning.

Blue Fox fick en riktig pangstart på den tredje perioden. 41 minuter och 45 sekunder stannade matchklockan på när Johanna Smedman hittade rätt på Hanna Norrgårds passning. En minut och fyra sekunder senare ökade Julina Lindholm på till 5-1 och matchen var i princip avgjord. Jenna Kangas spelade från höger backplats till Lindholm i det offensiva högra hörnet, Lindholm bröt in i fickan mellan back och ytter och sköt ett lågt skott under målvaktens arm.

Vid tiden 46.47 kunde gästerna trots allt reducera till 5-2 genom Anniina Mäkelä på passning av Lotta Anttila, men det hjälpte föga.

Julia Storskrubb avslutade målskyttet vid tiden 48.02 med sitt andra mål för dagen. Neea Isomäki spelade från högerkanten in i slottet till Storskrubb och efter några dribblingar sköt hon ett lågt skott som hittade fram till målmaskorna.

Jasmine Nyvall debuterade med damlaget.

Glädjande i den här matchen var att Blue Fox lyckades göra sex mål och att målskyttet spreds ut på fem olika spelare. Spelande tränaren Celine Hellström var förstås nöjd med vinsten.

- Det var mycket skönt att få den här vinsten. Det ger bra med motivation att träna för de två avslutande seriematcherna innan juluppehållet.

Jasmine Nyvall fick göra sin första match med damlaget.

- Det var roligt att spela första matchen på den här nivån, men det var nog betydligt tyngre att spela 3 x 20 minuter än 3 x 15 minuter som jag tidigare spelat.

Johanna Smedman belönades som hemmalagets bästa spelare i matchen och även hon var naturligtvis nöjd med matchen.

- Jag tycker att vi gav järnet idag. Vi sköt mycket och vi siktade faktiskt på mål och satsade inte bara på styrka. Sen jobbade vi bra hemåt och täckte upp bra i mitten.

Senast uppdaterad måndag, 04 december 2023 19:41