Med tunn trupp till Birkala

Blue Fox damerna är på väg till Birkala för att möta serietrean Pirkat. Man är ute med en tunn trupp med endast elva utespelare och en målvakt. Pirkat är för övrigt ett av de lag som Blue Fox mött flest gånger de senaste säsongerna.

Julia Storskrubb är poängbäst i Blue Fox med 5+5=10 poäng på åtta matcher.
Foto: Glenn Hägg

Pirkat är alltså på tredje plats i Divari med 17 poäng efter åtta spelade matcher. Lagets målskillnad är 38-24. I de tre senaste matcherna har man besegrat Helsinki United med 6-3, FBC Remix med 8-5 och Northern Stars med 5-0.

Laget bästa poängplockare är den forna guldmedaljören från U19-VM Pinja Myllymäki som samlat 8+8=16 poäng på åtta matcher. Det är något förvånande att Myllymäki har valt att vara kvar i Pirkat år efter år trots att hon skulle ha kapacitet att spela på en högre nivå. Tvåa i den interna poängbörsen är Jessika Lindroos med 13+2=15 poäng på åtta matcher. Trea är Kalpana Tarvainen med 4+5=9 poäng på åtta matcher. Ett bekant ansikte i laget är Anniina Hakala som ännu förra säsongen spelade med Blue Fox i F-liiga och då stod för 8+2=10 poäng på 20 matcher. Denna säsong har det bara blivit 1+2 på åtta matcher.


Anniina Hakala spelade förra säsongen med Blue Fox, här i en match mot just Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

Pirkat var förra säsongen något av en besvikelse i F-liiga B där man, trots en stark trupp på pappret, degraderades. Denna säsong är det upp till bevis om man nu har en tillräckligt bra trupp för att ta sig upp till den högsta nivån.

Blue Fox är på nionde plats i Divari med fyra poäng efter åtta spelade matcher. Målskillnaden är 24-42. I de tre senaste matcherna har det blivit förlust med 2-1 mot HaHe, förlust med 7-6 efter förlängning mot Nystars och förlust med 10-3 mot serieledarna Jokerit.

Laget bästa poängplockare är Julia Storskrubb med 5+5=10 poäng på åtta matcher. På delad andra plats är Neea Isomäki och Johanna Smedman som båda samlat 4+2=6 poäng på åtta matcher.


Lagkapten Hannah Pekkarinen får chansen som utespelare i dagens match.
Foto: Elsi Luoma

Förra säsongen möttes Blue Fox och Pirkat tre gånger och matcherna slutade 6-4, 6-5 och 6-4 till Pirkat.

Blue Fox är ute med en tunn trupp med endast elva utespelare varav lagkapten Hannah Pekkarinen är en. Elli Hakula vaktar därmed målet i dagens match. Man har också med Melva Wiklund som idag gör sin fjärde match med damlaget. Borta på grund av skada är Victoria Blomqvist och på grund av sjukdom Julina Lindholm. Anna Nybäck är långtidsskadad och vi får ännu vänta på hennes debut i damlaget.

Matchen mellan Pirkat och Blue Fox börjar kl. 18.00 och spelas i Pirkkalan vapaa-aikakeskus. Välkommen att stöda damerna om du råkar befinna dig i närheten. Matchen går även att följa via Tulospalvelu och SalibandyTV.

Pirkat - Blue Fox 25.11 kl. 18.00 | Tulospalvelu | SalibandyTV

Senast uppdaterad lördag, 25 november 2023 19:48