Besök från Haukipudas

På lördag får Blue Fox damerna besök från Haukipudas. Det är serietrean Haukiputaan Heitto som kommer till Stjärnhallen för att möta Blue Fox.

Neea Isomäki har en viktig roll som center i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Haukiputaan Heitto är hemma från Haukipudas, strax norr om Uleåborg. HaHe, som lagets namn förkortas till, är alltså på tredje plats i tabellen med nio inspelade poäng på fem matcher. Lagets målskillnad är 37-24. I de tre senaste matcherna har HaHe förlorat med 5-2 mot Pirkat, samt vunnit med 5-3 mot Helsinki United och med 12-5 mot FBC Remix.

HaHes bästa poängplockare är Katri Nättilä med 5+5=10 poäng på fem matcher. Tvåa är Jemina Haikonen med 5+2=7 poäng på fyra matcher och trea är Heini Anttila med 6+1=7 poäng på fem matcher.


Johanna Smedman är poängbäst i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Efter förra helgens vinst är Blue Fox på nionde plats i tabellen. Målskillnaden är 14-23, man har alltså släppt in ungefär lika många mål som lördagens motståndare, men gjort mindre än hälften så många mål. I de tre senaste matcherna har Blue Fox förlorat med 6-3 mot Northern Stars och med 4-2 mot SBS Wirmo. I den senaste matchen blev det vinst med 3-2 mot SB Nivala.

Blue Fox bästa poängplockare är Johanna Smedman med 4+1=5 poäng på fem matcher. Tvåa är Rose-Marie Sandin med 3+1=4 poäng på fem matcher och trea är Julia Storskrubb med 2+2=4 poäng på fem matcher.


Blue Fox och HaHe möttes i ligakvalet våren 2022.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox och Haukiputaan Heitto möttes senast våren 2022 i kvalet till F-liiga. Den gången var det Blue Fox som kvalade för att behålla sin plats i F-liiga och HaHe kvalade för att avancera. Man spelade en matchserie i bäst av fem matcher och Blue Fox besegrade HaHe i tre raka matcher. Från de matcherna har båda lagen genomgått stora förändringar, så det är inte riktigt samma lag som kommer att mötas på lördag.

Matchen på lördag börjar kl. 15.00. Kom på plats och visa ditt stöd för damerna. #blåtthjärta

Senast uppdaterad fredag, 03 november 2023 23:25