Jumbofinal i Nivala

Blue Fox damerna åker på lördag till Nivala för att spela jumbofinal mot SB Nivala. Båda lagen har efter fyra spelade matcher inte lyckats öppna poängkontot, men det kommer att förändras på lördag.

Rose-Marie Sandin som här försvarar eget mål är poängbäst i Blue Fox med 3+1.
Foto: Glenn Hägg

SB Nivala tog efter förra säsongen steget upp från regionala division 1 till den nya nationella division 1 (Divari) som man denna säsong spelar i. Det är första säsongen någonsin för SB Nivala i en av innebandyförbundets så kallade huvudserier.

Efter fyra matcher på den nya serienivån är SB Nivala kvar på noll poäng. I säsongens första match blev det förlust med 3-16 på hemmaplan mot HaHe. Efter det har SB Nivala spelat tre bortamatcher. Först förlust med 6-5 mot Northern Stars, efter det förlust med 10-1 mot Jokerit och nu senast förlust med 4-2 mot Pirkat.

Lagets bästa poängplockare är Jenni Helander med 2+2 poäng efter fyra matcher. Tvåa är Heta Leinonen med 1+2 på tre matcher och på tredje plats är lagets spelande tränare Kaisu Vähäsöyrinki med två gjorda mål på fyra matcher.

Blue Fox är precis som SB Nivala på noll poäng efter fyra spelade matcher. Blue Fox inledde seriespelet med tre bortamatcher. I säsongens första match förlorade man med 4-2 mot FBC Remix. Sen blev det förluster med 7-4 och 6-3 mot Helsinki United och Northern Stars. För två veckor sen blev det en knapp 2-4 förlust på hemmaplan mot SBS Wirmo.


Julia Storskrubb har inlett säsongen piggt.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox bästa poängplockare är Rose-Marie Sandin med 3+1 poäng efter fyra matcher. Julia Storskrubb är tvåa med 2+2 poäng på fyra matcher. På delad tredje plats hittar vi Neea Isomäki och Johanna Smedman som båda gjort två mål.

Blue Fox kommer att ha 13 utespelare och två målvakter i truppen på lördag. Moa Forsbacka är tillbaka från sin resa, egna junioren Melva Wiklund är med och det är också Marlena Paloaho från Nibacos T21.


Melva Wiklund, nummer 27, är med i lördagens trupp. Det är också Julina Lindholm, nummer 29.
Foto: Glenn Hägg

Det här är verkligen en match där Blue Fox ska ha alla förutsättningar att ta poäng. Får man försvarsspelet att fungera så ska det här gå vägen. Sen är det ju förstås det där med målskyttet också. Där behöver man nå upp till mera än snittet på 2,75 gjorda mål som man har från de fyra första matcherna. Det intressanta är att lördagens motståndare har exakt samma målsnitt. Det kommer att bli en kamp om vem som kan överträffa sig själv i målgörande.

Matchen som börjar kl. 17.00 spelas i Taanilan Koulu i Ylivieska. Välkommen på plats för att stöda damerna. Har du inte möjlighet att komma på plats så sänds matchen på SalibandyTV. Genom att köpa ett säsongskort till Divari för damer kan du stöda Blue Fox.

Senast uppdaterad fredag, 27 oktober 2023 21:32