Förlust i hemmapremiären

Damerna åkte på en knapp förlust i hemmapremiären mot SBS Wirmo på lördag. Matchen slutade 2-4 efter perioderna 1-1, 0-2 och 1-1.

Julia Storskrubb gjorde hemmalagets andra mål i matchen.
Foto: Glenn Hägg

- Jag tycker vi gör en bra match sade tränare Celine Hellström efter matchen. Vi spelar bättre och bättre för varje match, men behöver ännu göra flera mål.

- Nu hade vi inga svarta minuter i matchen utan stod för en jämn insats.

Det var gästerna som inledde matchen bättre, men även om SBS Wirmo hade mera av spelet i första perioden så hade man svårt att skapa farliga målchanser. Inte ens Marlena Paloahos utvisning två minuter för slag på klubba vid 6.08 kunde gästerna utnyttja.

I stället var det Blue Fox som tog ledningen i matchen. Melva Wiklund frispelades av Julia Storskrubb och precis i skottögonblicket kom en motståndare och slog henna på klubban. Straff för Blue Fox och Neea Isomäki fick förtroendet. Isomäki gjorde inget misstag utan dribblade och sköt ett skott under armen på Sara Koski i gästernas mål.


Neea Isomäki gjorde mål på straff.
Foto: Glenn Hägg

Tyvärr stod sig ledningen inte speciellt länge. Redan i följande byte kunde SBS Wirmo kvittera. Eveliina Hannula frispelades av Saana Lenkkeri. Lenkkeri som kom från högerkanten fintade ner Hannah Pekkarinen i hemmamålet och lyfte bollen upp i nättaket. Endast 28 sekunder hann passera mellan de två målen.

I den andra perioden var det gästerna som tog över. När halva perioden spelats trampade Emilia Kurppa in framför mål från offensiva högra hörnet och fick både en och två chanser att slå in bollen i nätmaskorna. Zarina Aurelija antecknades för passningspoängen. Frågan är ändå om det inte var Aurelija som var sist på bollen och Kurppa borde ha fått assisten?

SBS Wirmos tredje mål kom i slutet av den andra perioden. Saana Lenkkeri snurrade upp Blue Fox-försvaret och passade bollen till Ida Ojala som sprätte upp den i nättaket. Ställningen var därmed 1-3 efter den andra perioden.

Rose-Marie Sandin steg av i slutet på andra perioden när en stukning i foten gjorde sig påmind. Blue Fox fick därmed ändra på formationerna till den tredje perioden. Hemmalaget spelad mera aktivt i den sista perioden och man också det laget som skapade mera chanser. Trots det var det gästerna som utökade sin ledning. Efter en tilltrasslad situation i Blue Fox zon kunde Emilia Kurppa sätta bollen i mål viid tiden 51.56. Sara Laihinen antecknades för passningspoängen. 24 sekunder senare reducerade Blue Fox till 2-4. Hanna Norrgård bröt en passning och spelade bollen vidare till Julia Storskrubb som sköt ett lågt skott i mål. Med knappt fem minuter kvar av ordinarie matchtid utvisades Eveliina Hannula i SBS Wirmo två minuter för oförsiktigt spel. Hemmalaget lyckade inte göra mål under utvisningen även om Julina Lindholm hade flera bra skott. Trots att Blue Fox gjorde en bra tredje period så slutade matchen 2-4.


Marlena Paloaho från Karleby spelade sin första match med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Marlena Paloaho debuterade med Blue Fox damerna i division 1. Paloahos medverkan i Blue Fox damerna möjliggörs av ett parallellavtal med Nibacos T21. Namnet Paloaho kan för en del verka bekant och Marlena är dotter till Toni Paloaho som i slutet på 90-talet och början på 00-talet gjorde fyra säsonger med Blue Fox herrarna i ligan och division 1.

Marlena tyckte inte det var så stor skillnad mellan spelet i T21 och division 1.

- Spelet är ungefär lika snabbt som i T21, men här är spelet mera fysiskt.


Målvakten Hannah Pekkarinen belönades som Blue Fox bästa spelare i matchen.
Foto: Glenn Hägg

Lagkapten Hannah Pekkarinen tyckte att laget gjorde jämn och stabil insats.

- Även om vi förlorar så har vi höjt oss väldigt mycket från tidigare matcher. Vi har kanske haft lite svackor i tidigare matcher, men nu gjorde vi tre jämna perioder.

- Vi behöver ännu bättra på målskyttet. Två mål är för lite för att vinna matchen.

Senast uppdaterad söndag, 15 oktober 2023 21:53