Hemmapremiär för damerna

Efter tre inledande bortamatcher är det på lördag äntligen dags för hemmapremiär för damerna. Lördagens motståndare är SBS Wirmo från Mynämäki, norr om Åbo.

Damerna har under veckan förberett sig för hemmapremiären på lördag.

Blue Fox har inlett serien med tre förluster. I seriepremiären mot lokalkonkurrenten FBC Remix blev det förlust med 4-2. För två veckor sen besökte man huvudstadsregionen. Där blev det förluster med 7-4 mot Helsinki United och med 6-3 mot Northern Stars. Blue Fox återfinns på en nionde plats i serietabellen.

SBS Wirmo har spelat tre matcher i seriespelet. Man inledde med en förlust med 3-4 efter förlängning mot Pirkat. Efter det har man öppnat målkranarna och besegrat FBC Remix med 13-3 och Helsinki United med 8-1. SBS Wirmo är parkerade på en andra plats i serien. I onsdags spelade man cupmatch mot ligalaget FBC Loisto och förlorade 5-2.

SBS Wirmos bästa poängplockare är Emilia Kurppa med 2+5=7 poäng på. Tvåa är Tessa Pietilä med 3+4=7 poäng och trea är Zarina Aurelija med 5+1=6 poäng. Alla tre har varit med i lagets alla tre matcher.

Vi hoppas få se damerna fira flera mål på lördag. Här är det Moa Forsbacka, Julina Lindholm och Tilda Bertell som firar Rose-Marie Sandins mål mot Northern Stars.

I Blue Fox är det Rose-Marie Sandin som toppar den interna poängbörsen med 3+1=4 poäng. Julia Storskrubb är tvåa med 1+2=3 poäng, medan Johanna Smedman är trea med 2+0=2 poäng. Alla tre har spelat tre matcher.

Ska Blue Fox ta poäng på lördag så krävs det att laget klarar av att spela tätt försvarsspel i 60 minuter. I de tre inledande matcherna har man haft svarta minutrar som lett till insläppta mål och förluster.

I hemmalaget saknas Moa Forsbacka på grund av resa, men man får tillbaka Jenna Kangas efter hennes skada. Juniorerna Melva Wiklund och Tilda Bertell är också med i truppen. Via parallellavtal förstärker man även laget med Marlena Paloaho från Nibacos T21. Tränare Celine Hellström beskriver Paloaho som en snabb och teknisk högerfattad spelare.

Lördagens match startar kl. 15.00. Kom på plats och ge damerna ditt stöd. I pausen finns det möjlighet att njuta av en korvkopp. Välkommen!

Senast uppdaterad fredag, 13 oktober 2023 20:52