Inga poäng från södern

Blue Fox damerna kom hem tomhänta från helgens södernresa. Lördagens match mot Helsinki United slutade med hemmavinst 7-4 efter perioderna 0-2, 5-0 och 2-2. På söndag slutade matchen mot Northern Stars 6-3 efter perioderna 1-2, 1-0 och 4-1.

Engla-Lie Holländer gjorde sitt första mål i damlaget i matchen mot Helsinki United.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox tog ledningen i lördagens match mot Helsinki United när knaptt sju minuter spelats. Det var Johanna Smedman som steg upp från sin backplats och vippade in bollen i mål. Julia Storskrubb fick passningspoängen. Med knappt två minuter kvar av första perioden utökade Johanna Smedman ledningen för Blue Fox. Därmed kunde Blue Fox gå till pausvila i en tvåmålsledning.

När 24.24 hade spelats reducerade Joanna Saarinen för Helsinki United. Vid 28.41 utvisades Moa Forsbacka och hemmalaget fick chansen att kvittera, men tog inte den. Istället åkte Helsinki United på en utvisning vid 30.24 och Blue Fox fick chansen att utöka sin ledning, men inte heller det lyckades. Hemmalaget skulle dock kvittera matchen vid tiden 35.10 genom Anette Havana på passning av Emmi Kinnunen. När Rose-Marie Sandin utvisades en stund senare fick hemmalaget chansen att gå upp i ledning och den skulle man ta. Jenni Morottaja var målskytt på Joanna Saarinens passning. I slutet av perioden lyckades hemmalaget ännu göra två mål och utökade sin ledning till 5-2. Målskyttar var Ilona Kotaniemi och Sonja Lahti.


Johanna Strömsholm gjorde två av målen mot Helsinki United.
Foto: Glenn Hägg 

Blue Fox fick en pangstart på den tredje perioden när man gjorde mål innan två minuter spelats av den sista akten. Engla-Lie Holländer kunde med sitt första mål i damlaget reducera till 5-3. Passningen stod Rose-Marie Sandin för. Fem minuter senare kunde Sandin göra 5-4 på passning av Julia Storskrubb och plötsligt var det riktigt spännande. Tyvärr stod sig spänningen mindre än en minut. Jenni Morottaja pangade nämligen in 6-4 målet vid tiden 47.37 på passning av Joanna Saarinen. Samma Saarinen gjorde sen 7-4 en stund senare på passning av Anette Havana.

Celin Hellström tyckte trots förlusten att man gjorde en bättre match än helgen före mot FBC Remix.
- Vi spelade en bättre match än förra helgen. Vi orkade pressa till slutet även om vi hade en svacka i andra perioden.

Precis som på lördagen ledde Blue Fox matchen med 2-1 efter den första perioden. På lördag var det backen Johanna Smedman som gjorde båda målen och på söndag var det Rose-Marie Sandin stod för målen. Sandin öppnade målskyttet vid 4.52 på passning av Julina Lindholm. Ella Suonpää kvitterade på passning av Vilma Mäenpää vid tiden 6.55. Sharlote Kõverik i Northern Stars utvisades två minuter vid tiden 9.59. 58 sekunder senare var bollen i hemmamålet. Rose-Marie Sandin målskytt på passning av Engla-Lie Holländer.


Rose-Marie Sandin gjorde tre mål i helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

I den andra perioden kom endast ett mål och det var Northern Stars som gjorde det. Aliisa Syrjänen kvitterade till 2-2 på passning av Tilda Manninen.

Blue Fox lyckades återta ledningen i den tredje perioden. Neea Isomäki gjorde 3-2 på passning av Tilda Bertell vid tiden 47.26. Tyvärr stod sig ledningen i bara 20 sekunder. Aliisa Sundström kvitterade till 3-3 på passning av Natalie Sandström. Drygt fem minuter senare var ställningen 6-3 till hemmalaget och matchen var avgjord. Natalie Sandström stod för två av målen och Aliisa Syrjänen avslutade målskyttet.


Neea Isomäki gjorde sitt första mål för säsongen mot Northern Stars.
Foto: Glenn Hägg

Tränaren Celine Hellström hade förstås hoppats på poäng från matcherna i söder, men det är bara att ta nya tag.
- Jag hade hoppats att vi skulle tagit poäng vid det här laget eftersom vi har kvaliteter. Vi har varit ganska otursamma i de inledande matcherna men jag är inte orolig, poängen kommer att komma, säger Hellström.

En positiv detalj har Hellström även hittat i förlustmatcherna.
- Våra dåliga perioder i matcherna har blivit kortare och kortare. Nu behöver vi bara få dem så korta att vi inte släpper in för många mål.

Damerna spelar sin första hemmamatch lördag 14.10 kl. 15.00 när SBS Wirmo kommer på besök till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad måndag, 02 oktober 2023 21:06