Helgens södernresa

Damerna beger sig iväg på en södernresa i helgen när man åker till huvudstaden för att möta Helsinki United och Nothern Stars. Lördagens motståndare Helsinki United är bekant från förra säsongen medan Northern Stars är ett av de lag som fått ta steget upp.

Neea Isomäki fortsätter att leda Blue Fox första femma.
Foto: Glenn Hägg

Helsinki United har spelat en match denna säsong och motståndare var Northern Stars som man besegrade med 8-4. Precis som Blue Fox så har Helsinki United tappat många spelare från förra säsongen. Borta är bland andra Anni Rainio (Jokerit), Riina Latvakoski (PSS), Milla Koskenniemi (PSS), Essi Linnavuori (ÅIF), Viola Värränkivi (EräViikingit) och Josefiina Kettunen (ÅIF).

Ett par intressanta namn i den nya truppen är Ruby Wright som är australiensisk landslagsspelare och Benyó Blanka som är ungersk landslagsspelare. Wright är även intressant på ett annat plan eftersom hon har en tjänst som postdoktoral forskare inom teoretisk astrofysik på Helsingin Yliopisto.

Sen har man också plockat in 40-åriga Jenni Morottaja i truppen. Morottaja har två FM-guld, tre silver och ett brons i medaljskåpet där hemma. Därutöver har Morottaja även gjort 57 landskamper för Finland.


Engla-Lie Holländer har fått en större roll i damlaget.
Foto: Glenn Hägg

Esbolaget Northern Stars är ett rätt så obekant motstånd även om damerna stötte på dem i kvalet till F-liiga våren 2021. Northern Stars har spelat två matcher i Divari denna säsong. Som vi skrev tidigare så förlorade de den första matchen med 8-4 mot Helsinki United. Man förlorade även den andra matchen med 8-1 när man hade Nystars som motståndare.

Blue Fox reser med en tunn trupp till södern. Man är ute med 12 utespelare och två målvakter. Jenna Kangas och Anna Nybäck saknas på grund av skador. Tilda Bertell och Nadja Öhman kommer in som debutanter och tränaren Celine Hellström är också med i truppen.

Helgens matcher kan du antingen bevittna på plats i Tapulin Lehto Arena på lördag och i Kameleonten i Esbo på söndag eller på SalibandyTV. Statistiken hittar du på Tulospalvelu.

Helsinki United - Blue Fox Lördag 30.9.2023 kl. 14.45 Salibandy.tv | Tulospalvelu

Nothern Stars - Blue Fox Söndag 1.10.2023 kl. 15.00 Salibandy.tv | Tulospalvelu

På 𝗦𝗔𝗟𝗜𝗕𝗔𝗡𝗗𝗬.𝗧𝗩 kan du köpa ett säsongskort för att se damernas alla matcher. Säsongskortet kostar 29,90 € och du kan välja att stöda Blue Fox när du genomför köpet. På videon här ovanför har vi försökt förklara de olika stegen.

1. Välj Naisten Divari som serie.
2. Välj matchen Helsinki United - Blue Fox.
3. Registrera dig som användare.
4. Köp biljett.
5. Sök dig ner till säsongskort och välj Blue Fox som förening.
6. Klicka på beställ och slutför köpet.
7. 𝗧𝗔𝗖𝗞! 💙

Senast uppdaterad lördag, 30 september 2023 15:13