Förlust i säsongsöppningen

Det blev förlust för Blue Fox damerna i säsongsöppningen mot lokalkonkurrenten FBC Remix på lördag i Storkyro. Matchen slutade 4-2 till hemmalaget efter perioderna 1-2, 0-0 och 3-0.

Glädjande var att debutanten Melva Wiklund gjorde sitt första mål i damlaget.

Blue Fox var som väntat ute med en tunn trupp med 13 utespelare och två målvakter. Då var både tränaren Celine Hellström och målvakten och lagkaptenen Hannah Pekkarinen antecknade som utespelare. Elli Hakula fick därmed debutera i målet för Blue Fox. Tränare Hellström fick vi inte se på planen, men Pekkarinen spelade som anfallare matchen igenom. Med i truppen var även de två juniorerna Melva Wiklund som utespelare och Adéla Wentjärvi som reservmålvakt.

Det var hemmalaget som öppnade målskyttet vid tiden 6.11 efter en snabb spelvändning. Elise Ylimäki gjorde målet på passning av Janika Pietilä. Kvitteringen till 1-1 kom vid tiden 15.53 och det var inte vilken kvittering som helst. Det var nämligen junioren Melva Wiklund som stod för kvitteringen och Julin Lindholm antecknades för passningen även om det snarare var Victoria Blomqvist öppnade spelet från egen planhalva och via några studsar nådde bollen Wiklund. Ett bra skott var det hur som helst av Wiklund.

Inför matchen höll kommundirektör Tero Kankanpää tal.

Blue Fox fortsatte att trycka på och man skapade flera farliga skottchanser, men det skulle dröja till 19.33 innan man kunde ta ledningen i matchen. Moa Forsbacka frispelade Julia Storskrubb och med ett välriktat skott förde Storskrubb Blue Fox till ledningen. Blue Fox spelade piggt och fördomsfritt i den första perioden. Det enda man kan klaga på är effektiviteten. Med lite bättre skärpa och pricksäkerhet så hade ledningen kunnat vara minst det dubbla.

Vid tiden 21.04 utvisades Susanne Nikko i FBC Remix två minuter och Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge. Att döma av Blue Fox spel under utvisningen så kan man inte ha tränat speciellt mycket på att spela med en dam mera. Det finns potential att utveckla den delen av spelet. Det var nog så att hemmalaget stod för de farligare chanserna under utvisningen, bl.a. hade man ett stolpskott. Vid 30.04 var det Johanna Smedman som fick sätta sig på syndabänken i två minuter. Hemmalaget lyckades inte heller skapa något farligt under utvisningen.

Julia Storskrubb stod för Blue Fox andra mål i matchen mot FBC Remix.

I den tredje perioden var det hemmaspelarna som kom ut som det hungrigare laget. Vid tiden 42.34 kvitterade Suvi Vaismaa till 2-2. Vaismaa tog sig fram längs med högerkanten, väggspelade med Henna Mäki i högra offensiva hörnet och sprätte upp bollen i nättaket från närhåll. FBC Remix fortsatte att skapa chanser och vid tiden 48.17 gick man upp i ledning. Lotta Anttila fick bollen av Elisa Ylimäki längs med vänsterkanten. Anttila tog sig in i mitten och avlossade ett lågt skott mellan benen på Elli Hakula.

Drygt tre minuter senare kom hemmalagets fjärde mål. Först hade Julina Lindholm ett bra skott för Blue Fox. Suvi Vaismaa rensade iväg bollen som gick till Essi Ronkainen på högerkanten. Ronkainen trampade in framför mål och avslutade säkert. Även om det var Emma Puskala som fick passningspoängen, så borde den nog gått till Vaismaa. Hemmalaget fortsatte att dominera den tredje perioden och behöll båda poängen i Storkyro.

Celine Hellström tyckte att Blue Fox hängde bra med i de två första perioderna.
- Vi spelade aggressivt och modigt med rekordmånga skott mot mål. Inför tredje växlade Remix upp och vi hamnade jaga boll mest hela tiden, vi blev trötta och orkade inte spela lika offensivt som tidigare.

Senast uppdaterad söndag, 24 september 2023 19:36