Damerna avslutade säsongen med förlust

Blue Fox damerna avslutade på lördag säsongen med att möta Welhot från Kuopio. Damerna var bra med i matchen i två perioder, men i den tredje perioden drog gästerna ifrån och matchen slutade 2-7 efter perioderna 0-2, 1-0 och 1-5.

Enni Salmi gjorde sitt första ligamål i säsongens sista match.

- Det var egentligen en ganska bra match. Vi var inte riktigt med från början, men vi jobbade oss in i matchen sade Simone Blom efter matchen.

- Vi får vara nöjda med att det vara bara 0-2 efter första perioden. Andra perioden gjorde vi riktigt bra. Tredje perioden tycker jag att båda lagen skapade lika många målchanser, men kanske det syns där vem som blev sist i serien och vem som blev tredje. Welhot gjorde mål på sina chanser, medan vi missade våra chanser.

Blue Fox såg inte riktigt redo ut när matchen startade. Matchklockan hann bara ticka i drygt en minut innan Welhot tog ledningen genom Kiia-Maria Kuru på passning av Helmi Juuti. Vid tiden 2.30 utvisades Sofia Holm för slag på klubba. 55 sekunder senare var bollen i mål efter ett skott från backplats av Lotta Lindi på Miia Murtorinnes passning. Första perioden innebar ett klart spelövertag för Welhot, men ställningen var trots det bara 0-2.

Neea Isomäki gjorde Blue Fox första mål i matchen.

Till den andra perioden kom Blue Fox ut som ett pånyttfött lag. Man skapade farliga chanser, men hade fortsatt svårt att få bollen i mål. När gästernas Kiia Kokko utvisades för obstruktion vid tiden 26.49 kunde Blue Fox reducera. Man var mitt i ett byte av powerplayfemma när Sofia Holm passade från högerkanten till en inrusande Neea Isomäki på vänsterkanten. Isomäki sköt ett lågt skott som gick i mål vid bortre stolpen. Ställningen efter den andra perioden var 1-2.

Vid tiden 43.11 ökade Miia Murtorinne på Welhots ledning till 1-3 på passning av Silva Jääskeläinen. Murtorinne sköt ett skott som gick in under armhålan på en skymd Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet. 30 sekunder senare fick Milla Hoffrén rulla in bollen i tomt mål efter en kalaspassning av Lotta Lindi och där kändes det lite som att matchen avgjordes.

Sofia Holm spelade fram till hemmalagets båda mål.

Två minuter senare var det däremot Blue Fox som reducerade till 2-4. Susanne Nikko gav en öppnande passning från höger backplats till vänstra kanten där Sofia Holm stormade fram. Holm droppade bollen till Enni Salmi som sköt ett lågt skott som gick in vid bortre stolpen. Målet var Salmis första mål i F-liiga. Glädjen var stor för Salmi som bara deltagit i 11 av lagets matcher denna säsong.

I den 49:e matchminuten kom avgörandet. Först fick Welhot ett frislag nära Blue Fox mål. Det utnyttjade man genom att Miia Murtorinne petade till poängdrottningen Silva Jääskeläinen som drog in bollen i mål. En stund senare hade Blue Fox först en bra chans, men spelet vände. Lotta Lindi drev upp bollen längs med högerkanten och passade in bollen till mål. Tyvärr gick den ända in i mål via Jenna Kangas och Lindi fick målet. Kiia Kokko antecknades för assisten. Vid tiden 52.40 kom dagens sista mål när Miia Murtorinne fick peta in bollen i mål efter hård kamp med Mariia Hietikko och Pia Juhala.

Simone Blome avtackades före match av både föreningen och laget.

Blue Fox hängde bra med i två perioder, men sen drog gästerna ifrån. Welhot var effektivare framför mål. Matchen var samtidigt den sista för Simone Blom som tränare. Blom har varit med under damlagets alla 17 säsonger. Först som spelare och nu de två senaste säsongerna i F-liiga, som tränare. Blom har gjort ett storartat jobb för daminnebandyn i Blue Fox och det får vi tacka henne för.

Blue Fox får nu ta ny fart från den nya landsomfattande serien med tolv lag som startar från hösten. Vi tackar alla som följt laget under denna säsong!