Inga poäng från söder

Det blev inga poäng för Blue Fox damerna under resan till Sibbo och Esbo. Lördagens match mot ÅIF slutade 5-1 till hemmalaget, medan söndagens match mot Helsinki United slutade 5-3.

Vilma Kosonen gjorde Blue Fox enda mål i matchen mot ÅIF.

I lördagens match kunde hemmalaget ÅIF dra ifrån till en 3-0 ledning redan i den första perioden. Målskyttar var Oona Hämäläinen, Pinja Jaakkola och Viivi Heikkinen. I den andra perioden bättrade Blue Fox på, men man lyckades inte ännu heller hitta nätmaskorna. Även hemmalaget kammade noll i den andra perioden.

I den tredje perioden ökade ÅIF på till både 4-0 genom Iida Sinkko och 5-0 genom Bea Karling innan Blue Fox spräckte nollan. Pia Juhala trampade upp med bollen längs med vänsterkanten och spelade in i mitten till Vilma Kosonen som svepte in bollen i mål vid tiden 56.44.

Sammandrag

Neea Isomäki öppnade målskyttet för Blue Fox mot Helsinki United.

Söndagens match mot Helsinki United började inte speciellt mycket bättre. Viola Värränkivi öppnade målkontot för hemmalaget vid 5.41. Johanna Strömsholm utvisades två minuter för tackling vid 12.29, men Blue Fox redde upp den utvisningen.

Vid 32.34 ökade Milla Koskenniemi hemmalagets ledning till 2-0. Pia Juhala utvisades vid tiden 33.44, men igen klarade Blue Fox av att freda sitt mål. Matchuret hade hunnit fram till 38.40 när Anni Rainio prickade in 3-0 för Helsinki United.

Salla Palola förde upp hemmalaget i en 4-0 ledning knappt två minuter in i tredje perioden. Blue Fox tog timeout när drygt halva perioden hade spelats. Vid 52.43 reducerade Neea Isomäki med ett direktskott på Johanna Strömsholms passning från vänsterkanten. Tyvärr gjorde hemmalaget 5-1 29 sekunder senare genom Anette Havana.

Anniina Hakala hittade äntligen målet igen.

Sofia Holm reducerade på nytt för Blue Fox vid 56.47. Johanna Strömsholm passade från högra hörnet i offensiv zon och bollen gick ända till Sofia Holm som fick stöta in bollen vid bortre stolpen. 37 sekunder senare pressade Blue Fox till sig bollen igen och Anniina Hakala sköt bollen i mål.

Blue Fox plockade bort Hannah Pekkarinen ur målet med 1.22 kvar att spela, men man lyckades inte göra flera mål. Det är hur som helst klart att både Blue Fox och Helsinki United degraderas efter denna säsong. Pirkat är för tillfället det tredje laget som är på nedflyttningsplats, men man är bara två poäng efter ÅIF på kvalplats så allt är öppet inför sista matchomgången inkommande lördag.

Båda matcherna var ändå helt okej trots två förluster tycker tränare Simone Blom.

- I båda matcherna hade vi en dålig period, mot ÅIF var det första perioden och mot Helsinki United var det andra perioden. I söndagens match märkte man att de var två lag som har haft svårt att göra mål, båda lagen missade klara målchanser.