Elisa Virtanen lämnar Blue Fox för Tyskland

Elisa Virtanen som de två senaste säsongerna spelat för Blue Fox i F-liiga lämnar för spel i Red Devils Wernigerode i Tyskland. ”Jag är förväntansfull och ser fram emot alla nya erfarenheter” säger Virtanen.

Red Devils ligger för tillfället på andra plats i 1. Floorball Bundesliga Damen, som är den högsta nivån i Tyskland. Red Devils kommer från staden Wernigerode med 32000 invånare. Staden ligger mellan Hannover och Leipzig.

Elisa Virtanen har denna säsong spelat 15 matcher i F-liiga och stått för poängen 6+3=9. Förra säsongen var skadedrabbad för Virtanen och hon spelade bara fem matcher i grundserien och samlade 2+1=3 poäng. I kvalet till F-liiga var hon en av de bästa i Blue Fox och stod för 4+1=5 poäng på sju matcher.

Virtanen berättar att man från Red Devils var i kontakt med Blue Fox för att få henne till Tyskland.

- Lagets finländska tränare Antti Koistinen, var i kontakt med både mig personligen och med föreningen för att få denna övergång att lyckas. Jag åker till Tyskland redan nu på torsdag.

Kontraktet med Red Devils gäller till slutet av denna säsong.

- I Tyskland slutar säsongen senare än i Finland. Om vi går långt i slutspelet, så spelas de sista matcherna i början på maj.

I laget spelar redan tre finländare varav Hanna Vainio, som avslutade förra säsongen med Blue Fox, är en.

- Jag har pratat mycket med Hanna om hennes erfarenheter därifrån och hon har uppmuntrat mig att komma dit och jag har fått en positiv bild av allt.

Virtanen fortsätter sina studier från Tyskland.

- Jag kommer att fortsätta mina Tradenom-studier på distans och så finns det även möjlighet att jobba för den tyska posten, så jag kommer också att jobba en del.

Virtanen ser fram emot den nya upplevelsen.

- Jag är förväntansfull och ser fram emot alla nya erfarenheter. Det har varit fint att spela och träna i Blue Fox. Laget är fullt av härliga typer och även om säsongen inte gått som vi önskat, så har det alltid varit kul att spela och speciellt inför hemmapubliken. Tack till föreningen, laget och åskådarna!

Damernas tränare Simone Blom är glad över att Virtanen får den här möjligheten.

- Elisa har varit en viktig spelare för oss denna säsong, hon har haft en större roll i laget än vad hon hade förra säsongen. Vi är väldigt glada för Elisas skull och att hon får fortsätta säsongen i Tyskland. Detta är en rolig utmaning och ytterligare ett steg i hennes utveckling. Vi i tränarteamet är glada över att hon får denna chans och samarbetet med det tyska laget har fungerat utmärkt.

Från föreningen önskar vi Elisa lycka till!

Senast uppdaterad tisdag, 24 januari 2023 19:39