Sista hemmamatchen före julpausen

Damerna spelar på söndag sin sista hemmamatch före julpausen i F-liiga. För motståndet står ett väldigt bekant motstånd, nämligen Pirkat. Lagen möttes sju gånger förra säsongen i seriespel samt kvalspel och har redan mötts två gånger denna säsong, så söndagens match blir det tionde mötet på två säsonger.

Framåt, framåt visar Suvi Luomaranta.
Foto: Glenn Hägg

Av de nio matcher som lagen redan spelat mot varandra har Blue Fox gått segrande ur två, medan Pirkat vunnit sju. Endast en gång har målskillnaden i matcherna blivit större än två mål. När lagen möttes i september i Stjärnhallen var Pirkat bättre med 6-4 och när lagen möttes i november slutade matchen 6-5 till Pirkat. Det har alltså varit oerhört jämna kamper.

Ser vi till tabelläget så är Blue Fox fortfarande sist med tre poäng, men det är faktiskt Pirkat som är nästsist även om de samlat 17 poäng. Söndagens match är därmed en ren jumbofinal i serien. Ser vi på lagens målskillnad, så är Blue Fox det lag som släppt in mest mål i serien med 87 insläppta. Pirkat är trea från slutet i den statistiken med 71 insläppta mål. Blue Fox har endast lyckats göra 36 mål på sina 14 matcher, medan Pirkat hittat rätt 60 gånger.


Sofia Holm visade på bra form i förra helgens bortamatcher.
Foto: Glenn Hägg

Gräver vi ner oss i lite mera statistik så kan vi konstatera att Blue Fox spelat sju matcher på hemmaplan och sju matcher på bortaplan. På hemmaplan har man gjort 15 mål och släppt in 38. Samma siffror på bortaplan är 21 gjorda mål och 49 insläppta. Samtidigt kan vi också konstatera att Blue Fox samlat ihop till tio tvåminuters utvisningar på hemmaplan och i fem av dessa har motståndarna gjort mål. Samma siffror på bortaplan är fem tvåminuters utvisningar och ett insläppt mål.

Det finns också statistik att glädja sig åt. Blue Fox har nämligen, med 140 åskådare per match, det högsta publiksnittet på hemmamatcher i F-liiga B. Vem skulle kunna tro att lilla Nykarleby kan mäta sig mot städer som Helsingfors, Jyväskylä, Kuopio och Villmanstrand!


Blue Fox har seriens bästa publiksnitt!
Foto: Glenn Hägg

Sofia Holm toppar den interna poängbörsen för Blue Fox med 7+5=12 poäng på 14 matcher. Anniina Hakala är tvåa med 7+2=9 poäng på 14 matcher och Elisa Virtanen trea med 6+3=9 poäng på 14 matcher.

I Pirkat är det lagets första kedja som dominerar poängbörsen. Pinja Myllymäki är etta med 12+10=22 poäng på 14 matcher. Sen följer Henrikka Järvi med 13+7=20 poäng och Kalpana Tarvainen med 7+13=20 poäng. Båda har spelat 14 matcher.

I Blue Fox trupp grasserar sjukdomarna för tillfället och man har flera osäkra kort inför söndagens drabbning. Vi har därför svårt att förutspå hur laget kommer att se ut, men vi lovar ändå att bjuda upp till kamp.

Välkommen på match på söndag kl. 15.00 och höj vårt publiksnitt ännu mera. Vågar vi lova att det kommer att bli en jämn match?

Senast uppdaterad lördag, 10 december 2022 09:01