Ladies on tour

Damerna åker på turné i helgen när man spelar i Jyväskylä på lördag och i Kuopio på söndag. Motståndare är förstås O2-Jyväskylä och Welhot. Huvudtränare Simone Blom berättar att trots det dåliga tabelläget, så är stämningen god i truppen.

Simone Blom delar ut instruktioner under en av säsongens hemmamatcher.
Foto: Glenn Hägg

Blom är också nöjd med uppslutningen på träningarna.

- Laget jobbar på bra och vi är gott om folk på träningarna. Tyvärr har vi lite förkylningar i truppen, så det är lite svårt att veta vem som kan komma med i helgen.

Hur ser ni då på tabelläget?

- Ja, det är klart att vi är i stort behov av poäng. Vi måste helt enkelt ta poäng den här helgen för att ha någon chans att nå en femte plats i tabellen.

Med 14 poäng upp till femte plats kan vi bara hålla med. Damerna är i akut behov av poäng. Det är lördagens motståndare O2-Jyväskylä som parkerar på femte plats i tabellen med 17 poäng. Söndagens motståndare Welhot är tvåa i tabellen med 26 poäng.


Elisa Virtanen gjorde två mål senast. Vi hoppas hennes målform håller i sig.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har tre raka förluster bakom sig. På hemmaplan förlorade man med 2-5 och 2-4 mot Jokerit respektive ÅIF. På bortaplan blev det en knapp förlust med 6-5 mot Pirkat. Den matchen hade varit möjlig att vinna bara försvarsspelet hade varit lite bättre.

O2-Jyväskylä har två vinster och en förlust i de tre senaste matcherna. Förlusten kom med 9-6 mot serieledarna SaiPa, medan man vunnit med 8-4 och 8-3 mot Helsinki United respektive Pirkat.

Serietvåan Welhot har även de två vinster och en vinst i de tre senaste matcherna. Förlust blev det med 6-3 mot Jokerit. Därefter har det blivit vinster med 3-2 mot Helsinki United och med 4-3 mot ÅIF.

Blue Fox har mött både O2-Jyväskylä och Welhot en gång tidigare denna säsong. Mot O2-Jyväskylä slutade matchen med en 8-0 förlust, medan Welhot var bättre med 5-2.


Sofia Holm är trea i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Ser vi till poängbörsen, så syns det även där att helgens motståndare har gjort mera mål och samlat flera poäng.

I Blue Fox har ingen ännu kommit över tvåsiffrigt när det kommer till poäng. Anniina Hakala är etta med 7+1=8 poäng på 12 matcher. Elisa Virtanen med 5+2=7 poäng och Sofia Holm med 3+4=7 poäng är på andra och tredje plats. Båda har spelat 12 matcher.

Iina Latvala toppar poängbörsen i O2-Jyväskylä med 10+8=18 poäng på 12 matcher. Katriina Louna är tvåa med 10+6=16 poäng på nio matcher och Kiia-Mari Avikainen är trea med 8+8=16 poäng på 12 matcher.

Silva Jääskeläinen är poängbäst i Welhot med 11+11=22 poäng på 13 matcher. Makreeta Heikkilä är tvåa med 10+4=14 poäng och Anna-Reetta Tölli är trea med 5+7=12 poäng, båda har spelat 13 matcher.

Vill du följa helgens matcher så startar de kl. 15.15 på lördag och kl. 15.00 på söndag. Lördagens match spelas i Palokan koulukeskus och söndagens match i Lippumäen liikuntahalli. Har du inte möjlighet att uppleva matcherna på plats så hänvisar vi till direktsändning i Ruutu och resultatservice via Tulospalvelu.

Senast uppdaterad onsdag, 30 november 2022 22:02