Dubbelhelg på kommande

Blue Fox damerna bjuder in till ny dubbelhelg när Jokerit från Helsingfors och ÅIF från Sibbo kommer på besök. Blue Fox möter Jokerit på lördag och ÅIF på söndag.

Om Blue Fox ska lyckas ta poäng i helgen, så måste både försvarsspelet och målvaktsspelet lyckas.
Foto: Glenn Hägg

Damerna öppnade som bekant poängkontot förra lördagen när man besegrade Helsinki United med 3-2. Det betyder att Blue Fox nu är på tre poäng efter nio spelade matcher. Poängantalet medger trots allt inte någon ändring av placering i tabellen, damerna är fortfarande kvar på sista plats.

Lördagens motståndare Jokerit är nykomlingar i F-liiga B och man har verkligen kommit in i serien med buller och bång. Efter tio spelade matcher ståtar man med 19 poäng på en tredje plats i tabellen. Den positionen skulle innebära att man säkrar en plats i F-liiga även nästa säsong. Jokerit har gjort 49 mål och släppt in 41 mål.


Johanna Strömsholm gjorde sitt andra må l för säsongen i matchen mot Helsinki United.
Fpoto: Glenn Hägg

Jokerit är inne i en bra period med fem raka vinster i seriespelet. I de tre senaste matcherna har man besegrat Helsinki United med 4-1, O2-Jyväskylä med 6-4 och Welhot med 6-3.

Söndagens motståndare ÅIF är ett pinnhål nedanför Jokerit på fjärde plats, men med ”bara” 13 inspelade poäng på nio matcher. Lagets målskillnad är 34 gjorda mål och 33 insläppta.

I de tre senaste matcherna har ÅIF en vinst och två förluster. Vinsten kom med 3-1 mot Welhot, medan man har förlorat med 5-4 mot O2-Jyväskylä och när man igen mötte Welhot så förlorade man med 7-3.

Blue Fox har mött Jokerit och ÅIF en gång denna säsong. Matchen mot Jokerit slutade med 10-1 förlust och mot ÅIF blev det förlust med 8-3. 

I Blue Fox fortsätter Anniina Hakala toppa den interna poängbörsen med 6+1=7 poäng, men hon hotas nu av tvåan Sofia Holm med 3+4=7 poäng. Elisa Virtanen är trea med 2+2=4 poäng. I den senaste matchen gjordes Blue Fox mål av Holm, Johanna Strömsholm och Mette Weckstén. I helgens trupp saknas Rose-Marie Sandin och Emily Karlsson på grund av sjukdom. 


Är Emma Puskala damlagets MIP (Most Improved Player) jämfört med förra säsongen?
Foto: Glenn Hägg

Jokerits bästa poängplockare är något överraskande Emilia Kaartoaho med 9+14=23 poäng på tio matcher. Överraskande är det på grund av att Kaartoaho född 2003 inte spelat på den här nivån tidigare. Tvåan i den interna poängbörsen är en betydligt mera erfaren pjäs, nämligen Anna Ylikojola med 8+6=14 poäng på nio matcher. Ylikojola har gjort 342 grundseriematcher i ligan och ståtar med totalpoängen 208+197=405. På tredje plats hittar vi Bianca Boman med 10+3=13 poäng på tio matcher.

I ÅIF toppas den interna poängbörsen som väntat av Bea Karling, men det som är oväntat är att hon endast samlat 7+1=8 poäng på nio matcher. Betydligt färre poäng än Karling brukar ha, men samtidigt så brukar Karling plocka största delen av sina poäng mot Blue Fox. Pinja Jaakkola är tvåa med 2+6=8 poäng och Aada Heikkinen trea med 4+3=7 poäng, båda har spelat nio matcher.

Blue Fox behöver flera vinster och vår förhoppning är naturligtvis att de ska komma både lördag och söndag. Senast gjorde man tre mål, men det räcker inte till poäng i värst många matcher. Försvarsspelet och målvaktsspelet som man bjöd på mot Helsinki United var däremot på den nivå som det ska vara. Håller man den nivån fortsättningen så kommer det vara svårt att göra mål på Blue Fox. Nu gäller det bara att vässa målskyttet! Vill du se om damerna har lyckats med det så ska du komma till Stjärnhallen kl. 15.00 både lördag och söndag. #blåtthjärta

 

Senast uppdaterad torsdag, 10 november 2022 20:44