Säsongens första seger

Blue Fox damerna tog sin första seger för säsongen i matchen mot Helsinki United på lördag. Matchen slutade 3-2 efter perioderna 0-0, 2-1 och 1-1. Publiken bjöds på en spännande match där Blue Fox var det bättre laget.

Damerna firar Mette Wecksténs konstmål.

Den första perioden slutade 0-0 trots att Blue Fox hade ett bollmässigt övertag. Hemmalaget hade även flera skott än motståndarna i första perioden.

När matchklockan hunnit fram till 26.37 utvisades Suvi Luomaranta två minuter och gästerna fick möjligheten att spela numerärt överläge. När endast fem sekunder återstod av utvisningen prickade Anni Rainio in 0-1 på Joanna Saarinens passning.

Som tur stod sig ledningen inte speciellt länge. Drygt två minuter senare kom nämligen kvitteringen. Lagkapten Pia Juhala sköt ett skott från backplats och Johanna Strömsholm petade in returen.

47 sekunder senare kom hemmalagets ledningsmål. Rose-Marie Sandin fick bollen bakom eget mål, avancerade några meter längs med vänsterkanten och slängde iväg en långboll mot Mette Weckstén på andra kanten. Weckstén lät bollen studsa ett par gånger och slog sen till den på backhand rakt upp i bortre krysset. Ett riktigt konstmål som man inte ser ofta.

I den tredje perioden väntade en anstormning av Helsinki United, men hemmalaget stod upp bra. Anniina Hakala utvisades två minuter vid tiden 46.45, men Blue Fox redde upp situationen. Tio minuter senare frispelades Sofia Holm av Suvi Luomaranta och ensam med målvakten gjorde hon inte något misstag. Holm fintade ner målvakten Helmi Rauhala och sprätte upp bollen i måltaket.

Suvi Luomaranta och Sofia Holm får fira 3-1-målet.

Genast från tekning valde gästerna att ta ut sin målvakt till förmån för en sjätte utespelare. Man hade också bollen i mål endast 11 sekunder senare, men målet dömdes helt korrekt bort för hög klubba. Webbredaktion har kontrollerat målet i efterhand och konstaterat att det var hög klubba.

Helsinki United fortsatte naturligtvis att spela med sex utespelare och med 28 sekunder kvar av ordinarie matchtid gav det utdelning. Alisa Mäkelä lyckades få in bollen framför mål och där höll sig Joanna Saarinen framme och slog in den i mål. Samtidigt tog gästerna timeout för att få till stånd en sista anstormning, men det lyckades inte utan hemmalaget fredade sitt rävgryt och kunde kvittera ut sina första poäng för säsongen.

Matchen var en fantastisk laginsats av hemmalaget. Damerna slet och jobbade för varandra matchen igenom. Uppspelen fungerade i de två första perioderna bättre än vad det gjort tidigare. Passningarna höll bättre kvalitet och man kom djupt in i motståndarzon. När man blev pressade i tredje period var man ställvis tillbaka i gamla synder och började springa med boll istället för att spela den. Hannah Pekkarinen gjorde en stormatch i Blue Fox mål.

Hannah Pekkarinen gjorde en stormatch och antecknades för 24 räddningar.

Mette Weckstén belönades i hemmalaget och hon var förstås mycket glad efter matchen.

- Äntligen vinst, hela laget spelade fantastiskt idag. Alla gav allt på plan och vi kunde vinna som lag.

Det var en skön vinst konstaterade tränare Simone Blom.

- Alla spelare spelade på sin högsta nivå i dag och äntligen hade vi marginalerna på vår sida. Mettes konstmål gick in och motståndarna hade några ramträffar, men det var vår tur att vinna.

- Mycket jämn match. Vi lyckades med vår plan att pressa högt och spela aktivt, vi fick resultatet vi ville ha av det. Vi hade marginalerna på vår sida men jag tycker ända att vi var det lite bättre laget av två jämna lag. Det som kunde förbättras från lördagens match är avslut och passningar.

Inkommande helg spelar damerna hemma både lördag och söndag. Båda dagarna börjar matcherna kl. 15.00 och för motståndet står Jokerit från Helsingfors på lördag och ÅIF från Sibbo på söndag. Välkomna!