Helgen är räddad

Det är perfekt att avsluta höstlovet med två innebandymatcher i Stjärnhallen. Damerna spelar hemma både lördag och söndag denna vecka, så helgen är räddad för alla som saknar program. På lördag är det serieledarna SaiPa som kommer på besök och på söndag kommer O2-Jyväskylä till Nykarleby. Båda helgens matcher börjar kl. 15.00.

Damerna spelar två viktiga matcher i helgen.
Foto: Juha Käenmäki

Lördagens motståndare SaiPa har bara tappat en poäng på sju matcher och man har alltså samlat 20 poäng. Lagets målskillnad är 44-18. I de tre senaste matcherna har man besegrat Jokerit med 8-1, Pirkat med 6-2 och Blue Fox med 8-2.

SaiPas och hela seriens bästa poängplockare är Miisa Turunen f. 2005 med 15+10=25 poäng på sju matcher. Trots att Turunen ännu inte hunnit fylla 18 år har hon redan hunnit spela 66 matcher i B-ligan och noterats för ofattbara 114+55=169 poäng. Hon snittar alltså mera än 2,5 poäng per match. Precis som vi skrev inför senaste matchen mellan lagen är Turunen en av landets mest lovande juniorer i sin åldersgrupp. Om du undrar varför du ska komma på lördagens match, så kan Miisa Turunen vara en orsak. Tvåa i lagets interna poängbörs är Elsa Holopainen 4+5=9 poäng på sju matcher. På delad tredje plats är Hanna Kiljunen och Veera Lokka med 5+1=6 poäng på sju matcher.


Neea Isomäki tar ett skott i hemmamatchen mot Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

Söndagens motståndare, O2-Jyväskylä, är näst sist i serien med fem inspelade poäng på sex matcher. Lagets målskillnad är 20-28. I de tre senaste seriematcherna har man förlorat med 4-2 mot ÅIF, med 5-4 efter straffar mot Pirkat och igen med 5-4 efter straffar mot Jokerit.

På delad första plats i den interna poängbörsen för laget från Jyväskylä hittar vi Kiia-Mari Avikainen och Iina Latvala som båda samlat 3+2=5 poäng på sex matcher. På tredje plats hittar vi Katriina Louna med 2+3=5 poäng på tre matcher. Ur Blue Fox-perspektiv är Noora Lapinkoski den mest intressanta spelaren i laget. Lapinkoski, från Jakobstad, som var med och förde upp Blue Fox till ligan har denna säsong mestadels fått spela på backplats.

Efter sex spelade matcher är Blue Fox obönhörligen sist i serien utan poäng. Lagets målskillnad är 15-41. Snittet på 2,5 gjorda mål per match vill inte riktigt räcka till för att vinna matcher. Snittet på nästan sju insläppta mål per match är också för mycket för att vinna matcher. Trots det skulle man absolut ha varit värda en poäng i förra lördagens match mot Helsinki United. När man kvitterade till 3-3 med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid trodde nog de flesta att det skulle räcka till en poäng, men inte i innebandy. Förutom förra lördagens förlust har de tre senaste matcherna bestått av förluster mot Welhot med 5-2 och med 8-2 mot SaiPa.


Elisa Virtanen är trea i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Anniina Hakala fortsätter att toppa den interna poängbörsen med 5+1=6 poäng på sex matcher. Tvåa är Sofia Holm med 2+4=6 poäng på sex matcher och på tredje plats är Elisa Virtanen med 2+2=4 poäng på sex matcher.

Blue Fox damerna kommer verkligen att behöva publikens stöd i helgens matcher. På lördag möter man seriens bästa lag med seriens bästa spelare. Så då behövs allt stöd för att damerna ska orka stå emot anstormningen. På söndag är det jumbofinal och där är det precis lika viktigt med publikens stöd. Förlorar damerna den matchen är man ännu mera avsågade i bottenstriden. Nu är det dags för alla med ett blått hjärta att dra på sig något blått och infinna sig i Stjärnhallen i dagarna två!

Senast uppdaterad torsdag, 20 oktober 2022 22:19