Bortahelg mot HU och SaiPa

Damerna åker denna helg på dubbla bortamatcher när man möter Helsinki United i Helsingfors på lördag och SaiPa i Villmanstrand på söndag. Det lär bli en tuff helg då man möter seriefyran Helsinki United och serieledarna SaiPa.

Julina Lindholm hade några riktigt bra målchanser i senaste matchen, kommer första ligamålet i helgen?
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare Helsinki United ligger alltså på fjärde plats i tabellen med åtta inspelade poäng på fem matcher. Laget målskillnad är 20-18. I de tre senaste matcherna har det blivit två förluster efter straffar och en vinst. Man har förlorat med 4-5 efter straffar mot Welhot och med 5-6 efter straffar mot Pirkat. Vinsten kom i senaste omgången mot ÅIF med 4-2.

Riina Latvakoski är lagets bästa poängplockare med 1+6=7 poäng på fem matcher. Josefiina Kettunen är tvåa med 3+3=6 poäng på fem matcher och Anette Havana trea med fyra gjorda mål. Laget har efter förra säsongen tappat några av sina bästa spelare, där Henriikka Keinänen och Jasmin Paloniemi var de två största förlusterna.


Suvi Luomaranta har inte ännu öppnat poängkontot i seriespelet, blir det poäng i helgen?
Foto: Glenn Hägg

På söndag står alltså serieledarna SaiPa i tur. SaiPa har bara tappat en poäng på fem matcher i seriespelet och man står alltså på 14 poäng. Målskillnaden är 30-14. I de tre senaste matcherna har det blivit klara vinster med 6-2 mot O2-Jyväskylä, med 6-3 mot ÅIF och med 8-1 mot Jokerit.

Lagets bästa poängplockare är naturligtvis Miisa Turunen som samlat 10+7=17 poäng på fem matcher. Turunen snittar alltså över tre poäng per match! Tvåa är Elsa Holopainen med 3+4=7 poäng på fem matcher och trea är Kati Kutisaar med 3+1=4 poäng på tre matcher.

Blue Fox har fortfarande inte öppnat poängkontot i serien efter fyra spelade matcher. Lagets målskillnad är 10-29. I de tre senaste matcherna har det blivit förluster med 10-1 mot Jokerit, med 8-3 mot ÅIF och med 5-2 mot Welhot.


Emma Puskala har inlett säsongen piggt och även stått för ett mål.
Foto: Glenn Hägg

Anniina Hakala fortsätter att toppa den interna poängbörsen för Blue Fox med 4+1=5 poäng på fyra matcher. Tvåa är Sofia holm med 1+3=4 poäng och trea är Elisa Virtanen med 1+2=3 poäng på fyra matcher.

Blue Fox kommer att sakna Enni Salmi och Isabella Helsing, i helgens matcher, båda är nämligen krassliga. Blue Fox är därmed ute med endast en målvakt. I övrigt är truppen kurant och det är bra kamp om spelplatserna.

Huvudtränare Simone Blom är medveten om att det är tuffa matcher som väntar i helgen.

- Det blir tuffa matcher, men vi hade en bra träning på torsdag kväll och jag hoppas vi tar med oss det spelet till matcherna.

Vill man se helgens matcher är det Stars Arena som fungerar som matcharena på lördag kl. 15.00 och på söndag kl. 15.00 spelar man i legendariska Lappeenrannan Urheilutalo. Har man inte möjlighet att besöka huvudstadsregionen eller Villmanstrand, så hänvisar vi till sändningar i Ruutu.

Senast uppdaterad fredag, 14 oktober 2022 20:20