Till Helsingfors och Sibbo

Damerna åker på dubbla bortamatcher inkommande helg när man på lördag möter Jokerit i Helsingfors och på söndag spelar mot ÅIF i Sibbo. Lördagens motståndare, Jokerit är nykomlingar i F-liiga, medan ÅIF förra säsongen slutade på femte plats i serien.

Försvarsspelet måste förbättras om det ska bli poäng i helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

Jokerit är ett föreningsnamn som är mest känt inom hockeykretsar, men sedan 2013 är man även aktiva inom innebandy, dock inte inom samma förening som hockeyn utan via en separat förening. Föreningens grundare Joni Toivola och Mikael Toivonen är fortfarande verksamma och är aktiva som tränare för damlaget. Jokerit tog sig upp till F-liiga B via kval och man besegrade Steelers från Tavastehus med 3-0 i matcher i det avgörande kvalet.

Jokerit besitter en väldigt erfaren trupp där Anna Yli-Kojola sticker ut med sina 333 spelade matcher i ligan. Med det matchantalet är Yli-Kojola den damspelare som gjort tredje mest matcher i ligan. Yli-Kojola sitter även på ett FM-guld och ett brons. Under förra säsongen i division 1 snittade Yli-Kojola över fyra poäng per match när hon samlade på sig 35+26=61 poäng på 14 matcher. Stephanie Gustavsen var lagets tredjebästa poängplockare med 13+18=31 poäng på 16 matcher.


Ska Johanna Strömsholm öppna sitt poängkonto i F-liiga i helgens matcher?
Foto: Glenn Hägg

ÅIF slutade som sagt förra säsongen på femte plats i F-liiga B med 31 poäng på 21 spelade matcher. Efter grundserien var man tvungna att kvala mot Steelers för att behålla sin plats. Den matchserien gick man segrande ur med 3-2 i matcher.

Lagets bästa poängplockare under förra säsongen var Bea Karling som slutade på 18+9=27 poäng på 21 matcher. Anmärkningsvärt är att Karling stod för 8+1 i tre matcher mot Blue Fox, hon snittade alltså tre poäng per match. Pinja Jaakkola var tvåa i den interna poängbörsen med 17+8=25 poäng på 21 matcher. En annan intressant spelare är Aada Heikkinen som tagit steget över från PSS till ÅIF.

Jokerit och ÅIF inledde faktiskt säsongen med att möta varandra och den matchen slutade med en 4-3 vinst för ÅIF efter förlängning. Bästa poängplockare för ÅIF var Bea Karling och Aada Heikkinen som gjorde två mål på var. I Jokerit var Emilia Kaartoaho poängbäst med 1+1. Övriga mål gjordes av Bianca Boman och Jonna Karonen.


Vi hoppas damerna får fira många mål i helgen.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox inledde seriespelet med en förlust med 4-6 mot Pirkat på hemmaplan. Anniina Hakala var lagets bästa poängplockare i den matchen med 2+1. Sofia Holm stod sin vana trogen för en stark insats och samlade 1+1.

Vi hoppas naturligtvis att damerna ska lyckas plocka sin första seriepoäng i helgens matcher. För att det ska bli verklighet behöver man lyckas både i offensiv och defensiv zon. Laget behöver lyckas med målskyttet minst lika bra som senast och så behöver man bättra på en aning i försvarsarbetet.

Lördagens match mot Jokerit börjar kl. 16.45 och spelas i Tapulin Lehto Areena. Söndagens match mot ÅIF börjar kl. 18.00 och spelas i Sipoon Areena. Kom gärna på plats för att stöda Blue Fox damerna. Har du inte möjlighet till det så går matcherna även att följa via Ruutu.

Senast uppdaterad torsdag, 22 september 2022 17:34