Damerna redo för seriestart

Blue Fox damerna är redo för seriestart. Truppen med 19 utespelare och två målvakter är komplett och allt är redo för hemmapremiären mot Pirkat lördag 17.9 kl. 17.00. I början på veckan tog vi pulsen på damernas tränarteam.

Damlaget är redo för seriestart.
Foto: Juha Käenmäki.

Blue Fox tränas denna säsong av Simone Blom, som assisteras av Sofia Caldén och Celine Hellström. Blom är alla tiders mest erfarna damspelare inom Blue Fox. Även Caldén och Hellström har erfarenhet av spel med Blue Fox damlag.

Blom är nöjd med det hon sett under försäsongen.

- Vi har fått ihop ett riktigt bra lag. Vi har haft bra träningar i sommar, både fysikträningarna och innebandyträningarna. Träningsmatcherna har också gått bra och jag tror att vi alla är nöjda med dem.

Jämför vi förra säsongens damtrupp med årets så ser vi en markant skillnad i antalet spelare med Blue Fox som moderklubb. Förra säsongen var 30% av spelarna från Nykarleby, medan vi denna säsong är uppe i 52%. Sofia Caldén tycker att det är något vi bör vara stolta över.

- Just det att det är flera spelare som kommit tillbaka, Julina Lindholm, Johanna Strömsholm och Isabella Helsing blir viktiga, men också de egna juniorerna. Många juniorer har nu också tagit en plats i representationslaget. Juniorer som kommer att ta speltid och kommer att få speltid denna säsong.


Ledarteamet består av Anders Klemets, Simone Blom, Sofia Caldén och Celine Hellström.
Foto: Juha Käenmäki

När vi pratar om lagets målsättning för den kommande säsongen, så är den klar enligt Celine Hellström.

- En målsättning måste man ha varje säsong. Vi siktar kanske inte på att vara i topp, men på att vara på övre halvan av tabellen i och med att det nästa säsong blir ett nytt system. Vi vill ju fortsätta spela i ligan.

Varför ska man då komma och se damlaget spela denna säsong?

- Vi behöver mycket stöd från läktaren säger Simone Blom. Det är mycket roligare att spela inför publik och den här energin som publiken ger känner man på plan när man spelar och gör mycket bättre ifrån sig. Vi behöver publiken!

- Jag tänker på det här att 52% av spelarna är Blue Foxare säger Sofia Caldén. Det visar att vi gör mycket rätt i den här föreningen. Nu har man chans att se daminnebandy på högsta nivå i Finland här i Stjärnhallen. Absolut ska man komma och visa sitt stöd.

- Jag kan lova att vi kommer att bjuda på show säger Celine Hellström. Vi har gjort fantastiskt fina mål i träningsmatcherna. Passningarna och spelet har fungerat bra så vi bjuder nog upp till dans!

Blue Fox damer 2022-2023

1 Hannah Pekkarinen MV
7 Isabella Helsing MV
4 Jenna Kangas
11 Mette Weckstén
12 Victoria Blomqvist
13 Enni Salmi
14 Rose-Marie Sandin
16 Emely Karlsson
19 Neea Isomäki
21 Pia Juhala C
23 Sofia Holm
26 Johanna Strömsholm
29 Julina Lindholm
30 Suvi Luomaranta
41 Vilma Kosonen
42 Susanne Nikko
47 Anniina Hakala
48 Emma Puskala
51 Engla-Lie Holländer
70 Elisa Virtanen
94 Mariia Hietikko

Huvudtränare: Simone Blom
Tränare: Sofia Caldén
Tränare: Celine Hellström
Fysiktränare: David Backlund
Service: Anders Klemets
Medieansvarig: Mårten Andtbacka

 

Senast uppdaterad söndag, 11 september 2022 12:46