Hannah och Emma fortsätter

Målvakten Hannah Pekkarinen och försvararen Emma Puskala fortsätter med Blue Fox damerna inkommande säsong. Pekkarinen f. 1996 är Blue Fox egna produkt, medan Puskala f. 1998 har Nibacos från Karleby som moderklubb.

Hannah Pekkarinen fortsätter vakta Blue Fox-målet.
Foto: Esa Takalo

Pekkarinen som inleder sin tionde säsong med Blue Fox damerna vaktade förra säsongen målet i 20 av lagets 21 seriematcher och hade räddningsprocenten 74,70. Puskala är redo för sin andra säsong i Blue Fox. Förra säsongen gjorde hon 17 matcher med laget och gjorde sitt första mål i F-liiga.

Både Pekkarinen och Puskala ser fram emot den nya säsongen.

Pekkarinen: Jag tycker det känns bra i truppen. Det känns nytt igen med nya tränare och en del nya spelare. Det ska bli spännande att se vad vi går för. Ska bli intressant att mäta oss mot de andra lagen och hur vi har tränat i sommar. Vi är ju trots allt mera erfarna nu, de flesta i laget har en säsong i ligan bakom sig.

Puskala: Jag känner nog en iver. Det har blivit en del förändringar i laget. Jag ser att fram emot att spela med det nya laget och under den nya tränargruppen.


Emma Puskala är redo för sin andra säsong med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Vad var det då som fick Pekkarinen och Puskala att fortsätta med Blue Fox?

Pekkarinen: Hmm, i slutet på säsongen tvivlade jag nog på om jag verkligen skulle fortsätta, men när vi hade paus från innebandyn fick jag fundera igenom allt och efter en tid började jag känna att jag saknade innebandyn. Jag kände nog att jag inte är färdig ännu. Sen vet jag inte heller vad jag skulle sätta tiden på om jag inte skulle ha innebandyn. Det att flera ”äldre” spelare valt att komma tillbaka påverkade också mitt beslut. Jag och Julina Lindholm har spelat tillsammans sen vi var juniorer och att hon kom tillbaka känns bra.

Puskala: Jag vill ännu spela innebandy och utvecklas som spelare. När jag och min sambo fick vet att vi blir kvar i Seinäjoki så vart det självklart att jag skulle spela med Blue Fox. Sen tycker jag att Simone Blom som tränare kan utveckla laget och föra det framåt med sitt taktiska kunnande.


Pekkarinen tycker att satsningen på att utveckla spelarnas skott har gett resultat.
Foto: Glenn Hägg

Vad tror Pekkarinen och Puskala att man kommer att ha för chanser i serien. För att behålla en plats i F-liiga, krävs det att man slutar på minst femte plats i grundserien.

Pekkarinen: Jag tycker att vi har chans, kanske inte att sluta etta eller två i serien, men de övriga platserna är helt möjliga. Vi behöver bara spela ihop oss. De nya spelarna behöver komma in i vårt spelsätt och juniorerna behöver lära sig vad som krävs i ligan. Under sommaren har vi försökt utveckla både den personliga tekniken och skotten.

Hur tycker du som målvakt att skotten har utvecklats?

Pekkarinen: Jag tycker det har gått framåt. Vi har också utvecklats på att komma till avslut. På att skapa chanser och att få iväg skott på mål.

Puskala: Hmm, det blir utan tvekan en tuff säsong. Mycket står på spel, men vi satsar absolut på att vara bland de fem bästa i serien. Inget kommer gratis. Vi är flera lag som måste jobba hårt för att ta en plats i F-liiga 2023-24. Vi har under sommaren jobbat på att skapa en bra laganda och det tror jag kan bära oss långt.


Puskala i kamp med två spelare från Helsinki United.
Foto: Glenn Hägg

Pekkarinen och Puskala har precis som de andra fått ställa varsin fråga till varandra. Vi börjar med Pekkarinens fråga.

Pekkarinen: Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför just den?

Puskala: Oj, det här var svårt. Kanske att kunna läsa tankar för att det skulle vara intressant. Ofta säger inte människor det de tänker.

Vidare till Puskalas fråga.

Puskala: Om du skulle hamna på en öde ö med en av dina lagkamrater, vem skulle det vara och varför?

Pekkarinen: Hmm, vem ska jag ta, vem ska jag välja funderar Pekkarinen. Det känns som att jag väljer Rosi (Rose-Marie Sandin). Hon sitter på mycket fakta och information. Jag tror att hon vet mycket om att klara sig på en öde ö. Hon är säkert bra på att göra upp eld och så vet jag att hon är bra på logiskt tänkande. Jag tror vi skulle ha kul också och överleva länge.


Pekkarinen och Puskala försvarar Blue Fox-målet tillsammans med Mette Weckstén.
Foto: Glenn Hägg

Vad har Pekkarinen och Puskala för tankar om varandra?

Pekkarinen: Emma är en spelare som ger järnet. Hon ger alltid 100%. Hon har en sån attityd att när hon stiger in på plan, så är det hon som bestämmer. Det är en bra egenskap när man spelar i försvaret. Hon är också en spelare som ställer många frågor. Hon vill utvecklas mycket och vill bli en bättre innebandyspelare. Utanför plan är hon genuin och trevlig att diskutera med. Hon är en glad typ som också peppar andra.

Puskala: Hannah är en lagpsleare. Hon ger 100% och kräver också att andra gör det. Hon är ambitiös på ett bra sätt. Det är tryggt att ha henne som målvakt. Hon pratar mycket med försvaret och det uppskattar jag som back.

Har ni övriga hälsningar?

Pekkarinen: Jag önskar att vi skulle få ännu mera publik den kommande säsongen. Nu när det inte finns så många andra lag i nejden som spelar på hög nivå, så tycker jag att alla ska komma och kolla på damidrott. Vi bjuder på show och jämna matcher. Det är mycket roligare att spela med mycket publik på läktarna och en publik som stöttar oss.

Puskala: Jag vill rikta mig till alla våra följare, familj och vänner, nu har ni chansen att stöda oss. Det kommer att bli intressanta, täta och tuffa matcher denna säsong och vi behöver ert stöd. De bästa matcherna är när publiken är med och jag kommer speciellt ihåg matchen mot Helsinki United förra säsongen.

 

Senast uppdaterad söndag, 07 augusti 2022 17:45