Pia och Suvi fortsätter

De två viktiga pjäserna Pia Juhala och Suvi Luomaranta fortsätter i Blue Fox säsongen 2022-23. Juhala kan spela i både försvaret och i anfallet, medan Luomaranta är anfallare.

Pia Juhala fortsätter representera Blue Fox i F-liiga.
Foto: Glenn Hägg

Juhala och Luomaranta var under säsongen som gick lagets fjärde respektive tredje bästa poängplockare med 7+4=11 poäng och 8+5=13 poäng. Juhala född 1990 och Luomaranta född 1988 är därtill två av lagets mest erfarna spelare. För Juhala blir den kommande säsongen hennes åttonde i Blue Fox, medan det för Luomaranta blir hennes sjunde säsong i blått.

Både Juhala och Luomaranta känner sig förväntansfulla inför den kommande säsongen.

Juhala: Jag har bra förväntningar. Jag tror på det vi håller på med.

Luomaranta: Jag ser också fram emot det nya projektet. Det ska bli intressant med nya synvinklar.


Suvi Luomaranta är redo för sin sjunde säsong med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

För båda var det självklart att fortsätta.

Juhala: Det är fortfarande så roligt med innebandy. Vi har bra tränare och en bra grupp. Jag hoppas få en skadefri sommar och en skadefri säsong. Det skulle vara intressant att se vad det ännu går att få ur den här kroppen. Det kommer att ske förändringar i truppen och det är en utmaning, men jag ser det som en positiv utmaning.

Luomaranta: Jag känner att jag har så mycket vilja och är ivrig att få spela ännu en säsong. Jag känner att jag ännu har att ge till laget. Det är också viktigt att vi är några mera erfarna spelare som fortsätter. Jag känner att jag som spelare vill ta mera ansvar.


Pia Juhala hoppas få en skadefri sommar och en skadefri säsong.
Foto: Glenn Hägg

Båda spelarna har fått ställa varsin fråga till varandra.

Juhala: Vad är det bästa rådet du har fått och av vem?

Luomaranta: Jag kommer att svara med ett råd som jag fått alldeles nyligen. Vi hade en samling med laget och vi skrev något om varje spelare på en lapp. På min lapp hade någon skrivit: ”Våga kasta dig in i spelet och njut”. Det här rådet ska jag ta till mig, för jag brukar vara rädd för att göra misstag på plan och på grund av det har jag inte kunnat krama ut det sista ur mig. Den kommande säsongen ska jag tänka på det här rådet och försöka njuta i fulla drag. Jag kan däremot inte säga vem som gett mig det rådet eftersom det var anonymt skrivet på en lapp, men jag har mina aningar. 

Luomaranta: Om du inte skulle spela innebandy, finns det någon annan hobby du skulle hålla på med?

Juhala: Det tror jag och jag tror att det skulle vara skytte som jag höll på med tidigare. Jag tävlade i skytte tills jag var 20 år och jag har skjutit med luftgevär, luftpistol, miniatyrpistol och miniatyrgevär.


Luomaranta känner att hon ännu har att ge till laget.
Foto: Glenn Hägg

Jag har också bett Juhala och Luomaranta beskriva varandra som spelare.

Juhala om Luomaranta: Hon har en betydande roll i laget. En viktig spelare på alla sätt och vis. En spelare som kan avgöra i anfallszon, men som också jobbar hemåt i försvar. En komplett spelare.

Luomaranta om Juhala: Hon för med sig ett lugn i laget och med det hon säger kan hon lyfta hela laget. En säker spelare som man kan lita på.

Juhala ber om att ännu få ta säga något.

Juhala: Jag vill tacka alla bakgrundskrafter inom föreningen, alla som gör ett jobb utan att synas så mycket. Ni betyder mycket för mig och ni får alldeles för sällan ett tack.

 

Senast uppdaterad onsdag, 18 Maj 2022 09:12