Blue Fox mållösa i ligapremiären

Tyvärr kunde Blue Fox damer inte öppna vare sig poängkontot eller målkontot i ligapremiären. Gästerna i ÅIF var ett nummer för stort både spelmässigt och styrkemässigt och besegrade hemmalaget med 8-0. Det blev därmed inget varmt välkomnande för Blue Fox på den nya serienivån.

Sofia Lahti med nummer två prisbelönades i Blue Fox. Bakom henne skymtar Sofia Holm.

Jag tycker siffrorna inte motsvarar hur matchen såg ut sade Blue Fox huvudtränare Andreas Nyby efteråt.

– Första perioden tappade vi 4-0 och det blev lite för mycket. Vi blev för nervösa och rädda. I den andra perioden var vi riktigt bra i 12 minuter, vi borde ha fått ett mål eller två där, sen gjorde ÅIF tre mål och så tappade vi tron på vårt eget spel.

Matchen började trevande för båda lagen, men ju äldre första perioden blev desto mera tog ÅIF över. Gästerna gick till ledning efter drygt fem minuter. Målskytt var Pinja Jaakkola med ett skott från vänsterkanten. Gästernas andra mål kom efter en snabb spelvändning från mittplan. Samma Jaakkola spelade ut till högerkanten och där nöp Bea Karling till. Karling skulle hinna bli tremålsskytt innan perioden var över. Först med ett nytt direktskott, men denna gång mitt framför mål. Vid 0-4 hade Blue Fox inslag i anfallszon, men man tappade bollen till motståndarna. Karling frispelades av Jaakkola och ensam med Hannah Pekkarinen i hemmamålet gjorde hon inte något misstag.

Suvi Luomaranta och Vilma Kosonen får bevittna när ÅIF gör ett av sina mål.

Blue Fox kom ut som ett nytt lag i andra perioden och man skapade många chanser i inledningen av den, men tyvärr fick man inte utdelning. Istället gick det som det ofta brukar gå när man inte sätter sina chanser, det var ÅIF som utökade sin ledning med tre mål i slutet av perioden genom Monica Haapala, Karling och Miia Kokko.

Den tredje perioden var jämn. Sandra Ojanen fastställde slutresultatet till 0-8 vid tiden 45.50. Närmast ett mål i hemmalaget var Sofia Holm med sitt stolpskott i den femtionde matchminuten och Suvi Luomaranta med sitt ribbskott med två minuter kvar.

Iitu Riippa hoppar över Hannah Pekkarinen. Mette Wecksten avvaktar i bakgrunden.

Nyby var mest nöjd med tredje perioden, men han vet också varför man förlorade matchen.

– Vi förlorar för mycket närkamper och så tar motståndaren betydligt flera skott än vi gör. Där måste vi bättra oss och skjuta mera.

Prisbelönad i Blue Fox blev Sofia Lahti medan fyramålsskytten Bea Karling fick pris i ÅIF.

Ny chans till poäng har Blue Fox om en vecka när man åker till landets östra delar för att möta SaiPa på lördag i Villmanstrand och Welhot på söndag i Kuopio.

Andreas Nyby var nöjd med det egna lagets spel i den tredje perioden.

Senast uppdaterad lördag, 18 september 2021 21:51