Elisa Virtanen förstärker Blue Fox

Elisa Virtanen med SB Vaasa som moderklubb är följande nya spelare för Blue Fox damerna. 19-åriga Virtanen är en anfallare som har erfarenhet av att spela både som center och som ytter.

19-åriga anfallaren Elisa Virtanen förstärker Blue Fox.
Foto: Pirkkalan Pirkat 

Virtanen hade senaste säsong kontrakt med FBC Remix från Storkyro, men hon hann bara spela två matcher i division 1 på grund av coronan. Före det har hon representerat Pirkkalan Pirkat, Koovee och SB Vaasa.

När vi på torsdag kväll får tag på Elisa Virtanen har hon precis kommit hem från jobbet och förbereder sig för träning. Virtanen berättar att hon jobbar på kontor med löneräkning, men att hon även har städuppgifter.

Vi börjar med att välkomna Virtanen till Blue Fox och undrar förstås hur det är att komma till Blue Fox efter att så länge ha varit i motståndarlaget?

- Tack, det känns nog bra att komma till Blue Fox. Jag har fått jättebra mottagande. När jag såg att Blue Fox säkrade avancemang till ligan så började jag så klart se det som ett alternativ. Jag hade tänkt skicka ett meddelande åt tränaren Andreas Nyby, men han hann före med att bjuda in mig på try out. Jag tror nog att jag hade kommit på try out även om han inte hört av sig.

Vad tycker Virtanen då om de träningar som hon deltagit i så här långt?

- Det har varit väldigt bra tempo. Vi gör allt ordentligt. Det har varit bra stämning på träningarna trots att vi tränar för fullt. Det har varit riktigt bra träningar. Det verkar vara bra lagsammanhållning och det kommer också att märkas på planen.

Virtanen har spelat innebandy i 11-12 år och svarar snabbt vad som är hennes styrkor.

- Målgörandet och spelintelligens. Jag vill vara med och bygga upp spelet, men jag kan också göra mål. Tidigare har jag föredragit att spela center, men nu spelare jag kanske hellre ytter.

Vad vill Virtanen då utveckla?

- Allt går att utveckla, men kanske bollskickligheten och att använda den när det går snabbt. Små trix som man kan använda här och där.


Här syns Elisa Virtanen representera Finlands U16-landslag i en match mot Lettlands U19-landslag.
Foto: Esa Takalo

När vi börjar prata personlig målsättning inför den kommande säsongen så hoppas Virtanen på en bra roll i laget.

- Jag hoppas på en bra roll och att jag får ansvar. Att jag ska få spela ordentligt och att jag ska kunna göra poäng. På längre sikt vill jag spela så länge som möjligt på en så hög nivå som möjligt. Jag hoppas kunna spela i ligan även längre fram.

För lagets del hoppas hon på en placering bland de två bästa i serien.

- Jag hoppas att vi skulle få kvala mot lagen från F-liiga A.

Vilka andra lag tror Virtanen att kommer vara med i toppen av F-liiga B?

- Jag har inte följt med serien så jättemycket, men jag tror att Pirkkalan Pirkat kommer att vara med i toppen och så tror jag också att SaiPa från Villmanstrand kommer att vara med där. Pirkat har jag själv spelat i och jag känner flera spelare i laget.

Vad gör då Virtanen om hon får en ledig dag under sommaren?

- Om det är bra väder så är jag nog med mina kompisar på stranden. Det är nog det jag alltid väljer om jag hinner.

När vi ber Virtanen välja en favoritglass och favortisommarlåt så är det lättare att välja glass.

- Apelsinchoklad. Sen tror jag att jag väljer Finlands bidrag i Eurovisionsschlagerfestivalen Blind Channel med ”Dark Side”, även om det kanske inte är någon sommarlåt.

Har Virtanen någon hälsning till fansen?

Alla på plats, vi kommer att vara att överraska och vara ett tufft motstånd.

Huvudtränare Andreas Nyby kommenterar Elisa Virtanen på följande sätt.

- Jag ser Elisa som en ledare som har pondus. Hon är helt enkelt en ledartyp. Jag förväntar mig mycket poäng av henne. Hon behöver ha en bra omgivning och bra spelare runt sig och det kommer hon att få i Blue Fox.

- Det jag har sett av Elisa så verkar det som att hon är glad och nöjd över att vara i Fox. Hon har varit en hård motståndare genom åren, men nu får vi äntligen se henne i Blue Fox.

Säsong Lag Nivå Matcher Mål Pass Totalt
2016-2017 SB Vaasa Division 1 15  1 3 4
2016-2017 SB Vaasa B-flickor Österbotten  21  31 15 46
2017-2018 Koovee B-flickor FM  18  22 18 40
2018-2019 Pirkat B-flickor FM 15  11 18 29
2018-2019 Pirkat Division 1 0 0 0
2019-2020 Pirkat/Häme Stars A-flickor FM  12  14 10 24
2019-2020  SB Vaasa Division 2  14  12  9 21
2020-2021 FBC Remix Division 1 0 3
Senast uppdaterad lördag, 12 juni 2021 18:28