Keena Koskela till Blue Fox

Keena Koskela från Karleby förstärker Blue Fox. Koskela som profilerat sig som målskytt hade förra säsongen kontrakt med SC Kokkola i division 1. Tidigare har Koskela representerat Nibacos i division 2.

Keena Koskela är damlagets första nyförvärv.

När vi får tag på 25-åriga Koskela på fredag kväll börjar vi med att välkomna henne till Blue Fox och fråga vad hon haft för sig idag.

- Tack så mycket. Jag har jobbat berättar Koskela som jobbar som parkskötare åt Karleby stad. Jag krattar och rensar i rabatter och gör allt annat som behöver göras i parkerna.

När vi får tag på Koskela har hon precis avslutat ett eget träningspass.

- Jag körde ett fysikpass med betoning på snabbhet.

Vad är det som för Koskela till Blue Fox?

- Tränaren Andreas Nyby var i kontakt med mig och frågade om jag skulle komma på Try Out och på den vägen är det. Jag ser verkligen fram emot att spela i Stjärnhallen, för där brukar det alltid vara mycket publik.

Koskela berättar att hon kommer med en bra känsla till Blue Fox.

- Det är ett tufft lag och det kommer att bli kamp om speltiden. Jag ser fram emot att få träna med tuffa spelare och utvecklas. Jag har blivit mycket bra mottagen i laget.

Hur har träningarna då varit så här långt?

- Det har varit riktigt bra träningar med högt tempo. Det har varit mångsidiga träningar. Det verkar vara bra stämning och även om man gör allt ordentligt så gör man det med glimten i ögat.

Det tog ganska länge innan Koskela satsade på innebandyn.

- Jag var 16 år när jag började med innebandy, vilket är ganska sent. Jag har fotbollsbakgrund och har spelat det sen jag var liten. När jag var 10 år så testade jag nog på innebandy, men fastnade inte riktigt då ännu. Jag har spelat fotboll i B-flickornas FM-serie och i division 2 för damer. Jag har också spelat ishockey i ett par säsonger. Det som slutligen fick mig att satsa på innebandyn var nog att det är en så snabb sport.

Vad är då Koskelas styrkor som innebandyspelare och vad vill hon utveckla?

- Jag är målhungrig, snabb och så har jag bra placeringsförmåga. Allt går att förbättra, men ska jag nämna något så är det försvarsspelet och skottet.

Koskela hoppas naturligtvis ta en ordinarie plats i Blue Fox den kommande säsongen, men hon har även målsättningar för framtiden.

- Jag vill utvecklas som spelare, lära mig att spela på en hög nivå och få vara en bärande kraft i laget.

När vi börjar prata om förväntningar för laget den kommande säsongen så tror Koskela att det kommer att bli en bra säsong.

- Vi går in för att vinna alla matcher och så gäller det att stöda och uppmuntra varandra.

Motståndarna i F-liiga B har Koskela inte så bra koll på och hon medger att hon inte har följt med den serien.

- Jag har nog svårt att uttala mig om vem som kommer att finnas med i toppen, men jag hoppas att vi finns med där.

När vi ber Koskela välja favoritglass och favoritsommarlåt så har hon lätt att välja det ena, men ber att få återkomma angående det andra.

- En sån där glasspinne med salmiaksmak. Låten är svårare, den måste jag återkomma till. Jag kan skicka det som meddelande.

En stund senare får vi ett meddelande med: In Your Eyes med The Weeknd och Doja Cat.

Vad har Koskela för hälsning till fansen?

- Jag hoppas naturligtvis att så många som möjligt kommer och tittar på våra matcher och att även Karlebybor hittar till våra matcher. Nu fyller vi hallen! Kan man inte komma på plats så hoppas jag att man är med i anden och stöder oss från hemmasoffan.

När vi ber Andreas Nyby att kommentera Koskela så ger han följande utlåtande.

- Jag ser henne som en utpräglad målskytt som alltid är på rätt ställe. Med tanke på var hon har spelat tidigare så har hon lyckats väldigt bra med målskyttet. Sen verkar hon vara en väldigt bra typ att ha i laget. Hon kommer in med positiv energi. Jag ser en positiv utvecklingskurva för henne.

Säsong Lag Matcher Mål Pass Totalt
2014-2015 Nibacos 14  1 9
2015-2016 Nibacos 18  6 8
2016-2017 Nibacos 16  8 15
2017-2018 Nibacos 17  12 4 16
2018-2019 Nibacos 12  12 2 14
2019-2020 Nibacos 20  19 7 26
2020-2021 SC Kokkola 0 2
Senast uppdaterad lördag, 05 juni 2021 21:45