Allt i egna händer

Blue Fox damerna besegrade på lördag gästande SalBa med 10-1. Senare på kvällen åkte KaPa-65 på pumpen mot SPV med 3-2 efter straffar. Resultaten innebär att Blue Fox har allt i egna händer när dagens match mot KaPa-65 startar. Med en vinst inom ordinarie speltid säkrar Blue Fox en plats i följande skede av kvalet till F-liga B.

Blue Fox tackar "publiken" efter lördagens match.

Även om Blue Fox fick en bra start på matchen mot SalBa, Evelina Rudnäs gjorde mål redan efter 1:36, övertygade hemmalaget inte i den första perioden. Matchklockan hade bara hunnit ticka en sekund över tre minuter när gästande SalBa kvitterade genom Tiina Mäkelä. Sen skulle tittarna få vänta nästan 15 minuter på följande mål. Alma Hedman förde upp hemmalaget i en ny ledning på passning av Lina Nyby.

Isabella Helsing stod för en stabil insats i Blue Fox-målet och hade räddningsprocenten 94,74%.

I den andra perioden bättrade Blue Fox på och tog över kommandot i matchen. Inom de två första minuterna gjorde man två mål. Först Pia Juhala med en styrning på Johanna Strömholms passning och sen Victoria Blomqvist med ett fenomenalt skott på passning av Noora Lapinkoski. Fyra minuter senare ökade Noora Lapinkoski på till 5-1 och i slutet av perioden gjorde Noora Isomäki mål på halvvolley framspelad av Suvi Hautala. Senast då var matchen avgjord.

Tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka där Lina Nyby gjorde två mål samt Sofia Holm och Suvi Hautala ett mål på var. Matchen slutade därmed 10-1 efter perioderna 2-1, 4-0 och 4-0.

Suvi Hautala stod för 1+2, medan Lina Nyby hade 2+1 i matchen.

Eftersom SPV senare på lördag kväll besegrade KaPa-65 med 3-2 efter straffar betyder det att söndagens match mellan Blue Fox och KaPa-65 blir helt avgörande. KaPa-65 har inför matchen tio poäng medan Blue Fox ligger på åtta poäng. Det betyder att Blue Fox måste vinna matchen under ordinarie speltid, vilket ger tre poäng, för att säkra fortsatt kvalspel till F-liga B. Matchen mellan Blue Fox och KaPa-65 börjar kl. 15.00 och vi sänder den via Solidsport. För 8 € får du uppleva en riktig thriller, välkommen med!

Senast uppdaterad söndag, 14 mars 2021 10:34