Två vinster för damerna

Blue Fox damerna fortsatte på samma spår som förra säsongen och inledde seriespelet med att knipa två vinster i söndagens division 1-turnering i Karleby. I den första matchen besegrade man SPV med 4-3 och i den andra matchen blev det vinst mot FBC Remix med 7-2.

Noora Lapinkoski gjorde det avgörande målet i matchen mot SPV.

I söndagens första match ställdes Blue Fox mot SPV från Seinäjoki. Blue Fox tog kommandot över matchen i den första perioden som man vann med 2-0. Emma Vähäkangas inledde målskyttet vid tiden 4.16 på passning av Lina Nyby. Vid 12.14 tilldömdes Blue Fox ett straffslag som Lina Nyby fick förtroendet att ta hand om. Tyvärr lyckades hon inte utöka ledningen, men 21 sekunder senare gjorde Noora Lapinkoski Blue Fox andra mål på passning av Emma Nordström.

I början av den andra perioden utvisades Victoria Blomqvist för slag på klubba, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Tyvärr fick SPV en straff precis när Blomqvist hunnit in på plan. Sofia Lahti fick förtroendet och hon gjorde inte något misstag, ställningen 2-1. Vid tiden 25.12 kvitterade SPV genom Leena Sippola assisterad av Anna Kulmala. Drygt två och en halv minut senare förde Lina Nyby upp Blue Fox i ny ledning när hon satte 3-2.

Den tredje perioden började med två utvisningar. Vid 30.51 utvisades Emma Vähäkangas i Blue Fox och bara 11 sekunder senare Sofia Lahti i SPV. Motståndarna var bättre på att utnyttja spelet fyra mot fyra och vid tiden 31.47 utjämnade man matchen till 3-3. Målskytt var Alisa Hirvelä på passning av Veera Kosonen. Matchens avgörande kom vid tiden 36.30 när Noora Lapinkoski gjorde 4-3 assisterad av Sofia Holm. SPV tog ut målvakten i slutet och försökte få till en kvittering, men det lyckades inte.

Lina Nyby var poängbäst i Blue Fox med 3+2 på två matcher.

Om den första matchen för dagen var jämn, så tog Blue Fox en betydligt klarare vinst i söndagens andra match där FBC Remix från Storkyro stod för motståndet. Lina Nyby inledde målskyttet med endast 37 sekunder på matchklockan. Två minuter och sekund senare satte Nyby sitt andra mål assisterad av Suvi Hautala.

Andra perioden inleddes med en utvisning för Tania Heikkilä, men det var inte Blue Fox som utnyttjade det numerära överläget. Istället var det FBC Remix som tilldömdes en straff som Elisa Virtanen utnyttjade och reducerade till 2-1. Vid 25.58 utvisades Venny Hovila och den här gången kunde Blue Fox göra mål i power play. Sofia Holm gjorde mål och spelades fram av Pia Juhala. 46 sekunder senare ökade Simone Blom på till 4-1 på passning av Johanna Strömsholm.

I den tredje perioden fortsatte Blue Fox att mata på med två mål genom Emma Vähäkangas och Jessica Storskrubb framspelade av Lina Nyby, respektive Johanna Strömsholm. Elisa Virtanen stod för FBC Remix reducering till 6-2. Noora Lapinkoski faställde slutresultatet till 7-2 på passning av Sofia Holm.

Trots de två vinsterna var tränaren Andreas Nyby inte helt nöjd.
- Positivt med två vinster, men vi spelade inte bra. Kanske var vi en aning nervösa? Sammanlagt fem insläppta mål på två matcher är helt okej, men vi borde ha gjort flera mål framåt.

Blue Fox följande match är cupmatchen mot MIG från Tammerfors som spelas söndag 11.10 kl. 16.00 i Stjärnhallen. Välkomna!

Senast uppdaterad måndag, 05 oktober 2020 22:05