Två nya segrar

Blue Fox damerna tog två nya segrar i division 2 på lördag. Först besegrade man Konnat från Seinäjoki med 8-2 och sen var det PaSu från Töysä som fick stryk med 6-1.

Lina Nyby avvaktar medan Jessica Storskrubb kämpar om bollen med en motståndare i matchen mot PaSu.

Blue Fox inledde lördagens första match med stor bolldominans, men trots det lyckades man bara göra två mål i första perioden genom Jessica Storskrubb och Emma Nordström. Tidigt i den andra perioden kom motståndarna Konnat åt att kvittera. Blue Fox återställde ordningen genom mål av Rose-Marie Sandin, Emma Vähäkangas x 2 och Emma Nordström. Ställningen efter andra perioden var 8-2 till Blue Fox. Den tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka med två gjorda mål av Noora Isomäki och Johanna Strömsholm. Speciellt Isomäkis mål var en delikatess, när hon styrde in bollen på volley framför mål.

Noora Isomäki och Emma Nordström var pigga matchen mot Konnat. Sofia Holm gjorde mål mot PaSu.

Skottstatistiken 44-9 säger en hel del om matchen. Plus i kanten till motståndarmålvakten Maria Viitala som räddade 36 skott. Viitala spelar för övrigt med parallellavtal med SB-Pro från Nurmijärvi i B-flickornas FM-serie.

Poängplockare: Emma Nordström 2+1, Noora Isomäki 1+2, Emma Vähäkangas 2+0, Johanna Strömsholm 1+1, Lina Nyby 0+2, Rose-Marie Sandin och Jessica Storskrubb 1+0, Sophie Björk och Evelina Rudnäs 0+1

Matchstatistik

I lördagens andra match var det PaSu från Töysä som stod för motståndet. PaSu kom till spel med sex(!) utespelare och målvakt i jämförelse med Blue Fox som hade 18 utespelare och två målvakter på benen. Den stora frågan var inte om Blue Fox skulle vinna, utan bara med hur mycket.

Första perioden var en sömnig historia där Blue Fox för det mesta sköt i köttmuren framför motståndarmålet. Istället för att flytta bollen och ta direktskott valde man att stånga sig blodiga på den köttmur som motståndarna ställde upp framför sitt mål. Et mål lyckades man göra, Johanna Strömsholm var målskytt. Bara 19 sekunder in i andra perioden tilldömdes PaSu ett straffslag som poängdrottningen Oona Eerola fick ta han om, men Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet drog det längre strået. Istället kunde Blue Fox utöka sin ledning genom Lina Nyby x 2 och Rose-Marie Sandin. I den tredje perioden ökade Sofia Holm och Tove Kjellman på till 6-0. Med 30 sekunder kvar av matchen spräckte gästerna sin nolla med Oona Eerola som målskytt.

Poängplockare: Lina Nyby 2+0, Rose-Marie Sandin och Johanna Strömsholm 1+1, Sofia Holm och Tove Kjellman 1+0, Emma Nordström, Evelina Rudnäs och Elin Wik 0+1

Pia Juhala gjorde sin första byten för säsongen.

Senast uppdaterad måndag, 27 januari 2020 17:03