Till julpaus i serieledning

Blue Fox damerna går till julpaus i serieledning efter att man i lördagens hemmaturnering besegrade Nibacos med 9-3 och Jeppis FBC med 8-2.

Lina Nyby var poängdrottning för dagen med 7+1 på två matcher.

Blue Fox inledde på lördag förmiddag med att möta Nibacos från Karleby. Matchen var jämn ännu i första perioden som slutade 1-1 efter mål av Lina Nyby och Carola Myllymäki. I den andra perioden drog Blue Fox ifrån efter två mål av Nyby och ett mål av Emma Nordström.

Tidigt i den tredje perioden ökade Blue Fox på med två mål och matchen var i praktiken avgjorde. Målgörare var Nordström och Nyby. Vid 36.17 stack Thelma Björk emellan med ett mål för Nibacos och reducerade till 6-2. Evelina Rudnäs utökade hemmaledningen till 7-2 dryga minuten senare. Keena Koskela reducerade på en snabb spelvändning till 7-3. Johanna Strömsholm och Lina Nyby fastställde slutresultatet till 9-3. Nyby blev därmed femmålsskytt!

Blue Fox tränare Andreas Nyby var besviken på det egna lagets försvarsarbete efter matchen. Framåt tyckte han att spelet fungerade bra, men i försvaret kom man enligt honom inte upp till egen nivå.

Poängplockare: Lina Nyby 5+0, Johanna Strömsholm 1+2, Emma Vähäkangas 0+3, Emma Nordström 2+0, Evelina Rudnäs 1+0, Alma Hedman och Sofia Holm 0+1

Matchstatstik

I den andra matchen blev det ett riktigt lokalderby när Jeppis FBC stod för motståndet. Att motståndarlaget dessutom kryllar av spelare med bakgrund i Blue Fox gjorde inte matchen mindre intressant.

Matchinledningen var tuff för Blue Fox och Jeppis FBC försökte med alla medel göra livet svårt för hemmalaget. Vid 11.24 utvisades Jessica Storskrubb och den stora frågan var om Jeppis skulle öppna målkontot. Så blev inte fallet utan istället var det Johanna Strömsholm som förde upp Blue Fox i ledning med 1-0 i numerärt underläge!

Lina Nyby inledde den andra perioden med att panga in 2-0. När Sara Lamminen utvisades var Emma Vähäkangas inte sen att utnyttja det och en stund senare gjorde Nyby 4-0.

I den tredje perioden gjorde Blue Fox fyra raka mål innan Jeppis fick en syl i vädret. Målskyttar var i tur och ordning Emma Nordström, Milla Johansson, Emma Vähäkangas och Victoria Blomqvist. Blomqvist var för övrigt den enda utespelaren i Blue Fox-truppen som inte gjort mål denna säsong, men nu är det korrigerat. Under de åtta sista minuterna av matchen, när den redan var avgjord, reducerade Jeppis till 8-2 genom Suvi Hautala och Lotta Rolander.

Även om Jeppis FBC öppnade matchen bra hade man svårt att stå emot Blue Fox i tre perioder. Iida Kangas i gästernas mål gjorde en bra match och utan henne hade siffrorna varit ännu större.

Poängplockare: Lina Nyby 2+1, Emma Vähäkangas 2+1, Victoria Blomqvist 1+0, Milla Johansson 1+0, Emma Nordström 1+0, Johanna Strömsholm 1+0, Alma Hedman 0+1, Noora Isomäki 0+1 och Rose-Marie Sandin 0+1

I och med att SPV förlorade en av sina matcher under dagen, leder Blue Fox nu serien med fyra poäng. Blue Fox II klättrade upp till tredje plats efter att man besegrade Nibacos med 2-1 och SB Vaasa med 5-3. Vi kan vara mycket, mycket nöjda över att Blue Fox för tillfället har kustösterbottens två bästa damlag.

Senast uppdaterad måndag, 16 december 2019 23:17