Damerna vidare i cupen och redo för seriestart

Blue Fox damerna tog sig på söndag vidare i cupen trots man förlorade två matcher. Eftersom den andra omgången av cupen spelades som gruppspel så räckte det med en vinst för damerna. Inkommande lördag startar seriespelet i division 2 för damerna i Hållhagens skola i Karleby.

Emma Vähäkangas var poängbäst i söndagens cupmatcher med 2+1.

Blue Fox damerna inledde söndagens matchande med att möta hemmalaget O2-Jyväskylä. Förra säsongens topplag från division 1 pressade Blue Fox högt och man hade vissa problem att få igång sitt spel. Trots det hölls man bra med i matchen i två perioder och hade målskyttet fungerat bättre, för lägen skapade man, så hade siffrorna sett annorlunda ut. Matchen slutade 4-1 till O2-Jyväskylä efter perioderna 1-0, 0-0 och 3-1. Målskytt för Blue Fox var Michelle Björkholm på passning av Johanna Strömsholm.

Blue Fox tränare Andreas Nyby var inte nämnvärt imponerad av O2-Jyväskylä. - De pressade oss högt, men med tanke på att de ska spela i B-ligan, så hade jag nog väntat mig mera av dem. De hade precis som oss massor med missade målchanser.

I den andra matchen för dagen var det SalBa från Raumo som stod för motståndet. - Det var nog det svagaste laget på plats i Jyväskylä. Där klarade vi av att hålla boll och styra matchen säger Andreas Nyby.

Jessica Storskrubb inledde målskyttet när knappt fyra minuter var spelade. Michelle Björkholm stod för framspelningen. I början på den andra perioden kvitterade SalBa till 1-1. Blue Fox återtog snabbt ledningen genom Johanna Strömsholm och Emma Vähäkangas som förde upp laget i en 3-1 ledning på passning av Sofia Holm respektive Noora Isomäki.

Johanna Strömsholm stod för ett mål i matchen mot SalBa.

I början på tredje perioden utökade Victoria Blomqvist ledningen till 4-1 på passning av Rose-Marie Sandin. När Julina Lindholm utvisades för farligt spel vid tiden 38.21, tog SalBa ut målvakten och spelade med sex utespelare. Det gav utdelning vid tiden 39.42 när man reducerade till 4-2, men närmare än så skulle man inte komma.

SalBa plockade på nytt ut målvakten en stund senare, men det utnyttjade Emma Vähäkangas genom att pricka in sitt andra mål i matchen och därmed fastställde hon slutsiffrorna till 5-2.

Tredje motståndare för dagen var TPS 3 från Åbo. Matchen mot TPS 3 var en jämna historia där motståndarna i den första perioden gick upp i en 2-0 ledning. I den andra perioden utökade TPS 3 sin ledning till 3-0 före Blue Fox öppnade målkontot. Målskytt var Emma Nordström på passning av Emma Vähäkangas. En stund senare reducerade Sofia Holm till 3-2 på passning av Johanna Strömsholm. Tyvärr gjorde motståndarna 4-2 i slutet på andra perioden.

Blue Fox fick bra start på tredje perioden och Emma Nordström reducerade till 4-3 på passning av Alma Hedman. När 37.04 spelats utvisades Amelie Alanne i motståndarlaget för slag på klubba och Blue Fox fick chansen att kvittera i numerärt överläge. Tyvärr lyckades inte målskyttet för Blue Fox. Istället var det TPS 3 som fastställde slutresultatet till 5-3 vid tiden 44.28.

Emma Nordström stod för två mål i matchen mot TPS 3.

Trots de två förlusterna var Andreas Nyby nöjd med söndagens matcher. – Jag tycker vi gör tre bra matcher. Vi fick chansen att spela ihop oss och nu börjar det klarna hur formationerna ska se ut. Jag tror att det kommer att bli en mycket intressant säsong i division 2.

Nyby var extra nöjd med femman med A-flickor. – Jag tycker de vågar rulla boll och stundom spelar ut motståndarna. Sen tycker jag att Sofia Holm också spelade riktigt bra. Hon har kommit in bra i truppen och vågar ta för sig mer och mer.

Blue Fox damerna inleder sitt seriespel på lördag när man spelar två matcher i Hållhagens skola i Karleby. Det blir derbymatch direkt från start när Jeppis FBC står för motståndet kl. 13.00. Några timmar senare, kl. 16.00, är det SC Kokkola som är motståndare.

Matchen mot Jeppis FBC blir extra intressant eftersom Suvi Hautala, Noora Lapinkoski, Lotta Rolander och Linda Vuorinen som alla spelade med Blue Fox i division 1 förra säsongen nu står på andra sidan mittlinjen.