Blue Fox inleder samarbete med Tommys

APRIL, APRIL! Efter söndagskvällens succéartade danstillställning i Stjärnhallen står det nu klart att Blue Fox kommer att inleda ett samarbete med dansbandet Tommys som nyligen gjorde comeback. Till att börja med pågår samarbetet under våren och sommaren 2024.

Tommys kommer under våren och sommaren att turnera runt i Svenskfinland. Från Blue Fox kommer man då att åka på turné med Tommys för att sköta arrangemangen vid varje dansplats. Tommys dansband är väldigt nöjda med det nya avtalet.

- Nykarleby är en av de orter där arrangemangen alltid fungerar, så vi tog därför kontakt med Blue Fox och hörde oss för om ett möjligt samarbete säger bandets sångare Tim Käldström.

- Det börjar på en del orter vara problem med att få tillräckligt med talkofolk, men på det här sättet försäkrar vi oss om att servicen fungerar.

Blue Fox kassör och dansansvarige Jessica Grahn säger att detta är en stor möjlighet för Blue Fox.

- Det är klart att det kommer att vara en utmaning för vår talkopersonal att åka runt i Svenskfinland, men jag ser det här som unik möjlighet att få lite extra klirr i kassan.

- Vi har sedan tidigare ett välfungerande samarbete med Ingsva och kommer att anlita dem för transporten av våra talkoarbetare till de ställen där Tommys ska uppträda. Det är klart att det kommer att vara en aning mera betungande för våra talkoarbetare att åka till Hangö eller Ekenäs för att ordna dans, men vi litar på att de ställer upp.

- Som det är i nuläget vet vi inte hur det blir med Juthbackamarknaden i fortsättningen och då kan det här vara en ny inkomstkälla som kan täcka upp för det bortfallet.

Samtidigt har Blue Fox även förbundit sig att använda sig av Tommys musik när representationslagen gör mål. Blue Fox herrarna har valt Tommy slagdänga ”Kjärringa min, kan inte spela dragspel”, medan damerna har valt låten ”Våga vinna”.

Senast uppdaterad söndag, 07 april 2024 10:25