Jan-Olof Backlund och Ronnie Penttinen belönade på idrottsgalan

Blue Fox blev på fredag kväll tilldelade två utmärkelser på Nykarleby stads idrottsgala. Jan-Olof Backlund som spelar med B91-92 pojkarna blev utsedd till årets junior inom lagidrott. Ronnie Penttinen som tränar föreningens C93-95 flickor blev utsedd till årets tränare/ledare inom lagidrott.

Målvakten Jan-Olof Backlund fick priset för årets junior inom lagidrott med motiveringen ”för sin talang som en spelare med god rörlighet och snabb reaktionsförmåga, samt en målmedveten satsning som kan leda till landstoppen i sin sport!”

Jan-Olof Backlund spelar med Blue Fox B-juniorer, men har den här säsongen också fått agera reservmålvakt ett par gånger med representationslaget. Backlund var i december månad uttagen till Pikku Pohjola Cup för Österbottens och Norra Finlands distrikt för pojkjuniorer födda 1992. Därifrån gick han vidare till fortsatt granskning i maj 2009. Under sommaren 2008 deltog Backlund i Innebandyförbundets talangläger i Eerikkälä som samlade 50 av landets mest talangfulla innebandyjuniorer. Backlund blev på lägret utsedd till All-Star målvakt.

Ronnie Penttinen är tränare för Blue Fox framgångsrika C93-95 flickor. C-flickorna har den här säsongen spelat nio matcher i den Österbottniska grundserien och man har vunnit alla. På nio matcher har laget gjort 80 mål och släppt in 12 mål.
Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28